Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

La Măneciu a fost înfiinţat un cabinet de consiliere pentru tineri

15 noiembrie 2022
Share:
img-1753-281-29-jpg-1668532286.jpg

Asociaţia Parteneri pentru Comunitate a organizat astăzi, evenimentul educativ “Totul despre sexul protejat”, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Prahova.

Primul eveniment s-a desfășurat la Măneciu în cadrul Colegiului “Ferdinand I”, parteneri ai proiectului. Tineri cu vârste cuprinse între 16-19 ani au participat la o dezbatere care a avut ca temă bolile cu transmitere sexuală și efectele acestora asupra vieții individului, prevenirea apariției sarcinilor nedorite la vârsta adolescenței și, implicit, a abandonului școlar. La eveniment au participat atât tineri cât și cadrele didactice din cadrul colegiului care au avut deschidere pentru abordarea acestui subiect considerat încă tabu. Bogdan STOICA- publicist și specialist în comunicare, psihologul Ionela STOICA și medicul Alexandru VASILESCUau stat de vorbă cu elevii despre problemele cu care s-ar putea confrunta la această vârstă. 

Cu sprijinul Primăriei Măneciu, în cadrul proiectului, a fost amenajat un cabinet de consiliere pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuală adresat tinerilor. Colaboratorii de specialitate din cadrul proiectului vor oferi aici consiliere, îndrumare și sprijin celor care au nevoie.

Iniţiatorii îşi doresc să deschidă în mai multe comune din Prahova astfel de cabinete în încercarea de stopare a creșterii numărului de îmbolnăviri și a numărului de mame la vârste fragede.