Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Inspectorii de la ITM Prahova au făcut peste 250 de controale în decembrie 2022. Au găsit doar 9 muncitori "la negru"!

16 ianuarie 2023
Share:
img-20220317-wa0010-281-29-jpg-1647528513.jpg

În luna decembrie a anului trecut, angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au realizat 252 acţiuni de control în domeniul de competenţă. În afară de avertismente, inspectorii au aplicat şi amenzi acolo unde au constatat că faptele au avut un grad de pericol social concret ridicat, valoarea totală a amenzilor contravenţionale aplicate în luna decembrie 2022 fiind de 283.000 lei.

Majoritatea amenzilor au fost aplicate ca urmare a nerespectării unor reguli privind domeniul relaţiilor de muncă. Pe acest segment au fost făcute 169 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 224.000 lei. Cu ocazia controalelor efectuate, inspectorii de muncă au depistat 9 persoane care prestau muncă nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 180.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a fost efectuat un număr de 83 controale, aplicându-se 11 avertismente și amenzi în valoare de 57.500 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 26 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a 6 echipamente de muncă pentru că exista pericol de accidentare.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova vrea pe această cale să asigure toate persoanele interesate de disponibilitatea totală pentru lămurirea oricăror probleme legate de relațiile de muncă sau de securitatea și sănătatea în muncă, conform atribuțiilor specifice încredințate de legiuitor instituției noastre, continuând să depună eforturi în vederea sprijinirii dezvoltării unor relații armonioase între angajați și angajatori, bazate pe respect reciproc și respectarea tuturor principiilor și normelor legale în vigoare. Totodată, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de verificare şi îndrumare, va fi o prezenţă constantă în comunitate şi nu va ezita să sancţioneze abaterile de la normele în vigoare.

foto arhiva