Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Fundația Comunitară Prahova a oferit burse pentru 10 elevi refugiați ucraineni

28 iunie 2022
Share:
fb-img-1656424252914-jpg-1656424276.jpg

10 elevi ucraineni refugiați în Prahova beneficiază de burse pentru haine, jucării, rechizite școlare, mâncare și cazare, grație unui proiect al Fundației Comunitare Prahova. 

"Ne face o deosebită plăcere să vă anunțăm că, astăzi, am reușit, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar General Prahova să oferim 10 burse pentru elevi ucraineni din județul Prahova. 

Prin acest program susținem, pentru perioada iunie – august 2022, 10 burse în cuantum de 2.000 lei/ bursă, care acoperă costuri cu haine, jucării, rechizite școlare, mâncare, cazare. 

Cei 10 bursieri selectați locuiesc in Ploiești, Filipeștii de Pădure, Tătărani și Sinaia. 

Urmărim să susținem acei elevi care fac parte din familii ce prezintă interes pentru a rămâne o perioadă cât mai lungă în județul Prahova, familii în care cel puțin un părinte este angajat. În cadrul acestei prime runde au avut prioritate elevii care fac parte din familii cu doi sau mai mulți copii. Mulțumim Inspectoratului Județean Prahova pentru suportul oferit în identificarea acestor elevi care au nevoie de ajutor”, a declarat Bianca Dăniță, coordonatorul de programe al Fundației Comunitare Prahova.

Programul de integrare a refugiaților este finanțat de către Oxfam International prin partenerii din cadrul Disasters Emergency Committee și UK AID, coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România - FFCR, implementat la nivel local de Fundația Comunitară Prahova împreună cu partenerii locali, cu suportul Inspectoratul Școlar Județean Prahova - ISJ Prahova și al Institutia Prefectului Judetul Prahova. 

Cu expertiză internațională în intervenții de suport umanitar în cazul unor crize precum inundații, cutremure sau conflicte, Oxfam International și partenerii din cadrul Disasters Emergency Committee, susțin eforturile rețelei Fundațiilor Comunitare din România în vederea integrării pașnice și deschise a refugiaților din Ucraina de către comunități locale reziliente și diverse.