Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

FSANP: Infractoarea dovedită Elena Udrea contestă legea executării pedepselor care are bazele în timpul guvernării Boc

7 septembrie 2022
Share:
mail-jpg-1662556697.jpg

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor prin preşedintele său Cosmin Dorobanţu o acuză pe Elena Udrea, fost ministru al turismului, actual deţinută la Penitenciarul Târgşor că îşi excercită influenţa şi presiunea pe lângă instituțiile fundamentale ale statului încercând astfel să modifice legea de executare a pedepselor în favoarea deţinuţilor, minimalizând astfel scopul executării pedepselor, adică prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni. 

Printr-o scrisoare deschisă, Dorobanţu spune că "Elena UDREA se transformă din infractoare dovedită în instanță morală pentru deținuți". Dorobanţu mai spune că Udrea se foloseşte de statutul său de mamă, deşi înainte să îşi dorească să facă un copil aceasta era urmărită penal şi cunoştea riscul la care şi-ar expune copilul. În fond, spune preşedintele FSANP, este normal ca legea să nu distingă între femei şi mame sau între bărbaţi şi taţi pentru că asta nu ar fi nici constituţional, nici moral. 


"Opinia publică ar trebui să știe că bazele actualei legi a executării pedepselor, aprig criticată de Elena UDREA din calitatea de infractoare dovedită, au fost puse în mandatul guvernării Boc din care a făcut parte, însă la acea vreme, fostul ministru era interesat să taie salariile bugetarilor cu 25%, măsură care a afectat inclusiv polițiștii de penitenciare îngrijorați de soarta propriilor copii, în contextul creșterii inflației și ratelor la bănci.

Recent, deținuta Elena UDREA a lansat în spațiul public o informație potrivit căreia ”legea actuală nu face nici o diferență între un bărbat condamnat pentru omor cu premeditare, care nu are nici copii și o mamă condamnată pentru furt din magazine ori abuz în serviciu”. Este adevărat că legea nu face nicio diferențiere între deținuți, nici nu ar fi constituțional, legal și nici moral. Este cinic, însă nu și surprinzător, ca persoana privată de libertate să-și mascheze intenția de a scăpa de pușcărie în spatele luptei pentru păstrarea și consolidarea relațiilor cu familia și pentru nevoia de a sprijini dezvoltarea psiho-emoțională a propriului copil.

Dacă era atât de interesată de soarta propriului copil, Elena UDREA ar fi trebuit să anticipeze consecințele faptului că infracțiunile săvârșite de aceasta îi prevesteau statutul de persoană privată de libertate, mai ales după trimiterea în fața instanței de judecată, iar acest statut i-ar pune în dificultate relația cu un eventual copil. În ciuda acestui fapt, Elena UDREA a ales să facă un copil. În acest context, cine este vinovatul pentru apariția unor sincope în dezvoltarea psiho-emoțională a fiicei acesteia? Statul român sau propriile decizii?

În concluzie, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) va reacționa ori de câte ori un deținut afectează direct sau indirect imaginea polițiștilor de penitenciare și încearcă, prin influență și presiuni, să modifice legile din România, astfel încât să îngreuneze buna funcționare a poliției penitenciare și exercitarea atribuțiilor profesionale ale angajaților din sistemul penitenciar", se arată într-un comunicat de presă.