Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Focar de Covid 19 in Spitalul de Psihiatrie Voila

28 iulie 2020
Share:
Focar de Covid 19 in Spitalul de Psihiatrie Voila

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 1694 de persoane, anunță Prefectura Prahova.

Doar 220 au fost declarate vindecate, iar 73 au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a două persoane de sex feminin, cu vârsta de 75, respectiv 81 de ani. Ambele prezentau comorbidități.

Totodată, conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, au mai fost depistate focare la o societate comercială și într-una dintre secțiile Spitalului de Psihiatrie Voila de pe raza județului. În cazul agentului economic, unde au fost testate pozitiv nouă persoane, au fost dispuse următoarele măsuri: reducerea activității la 10% pentru finalizarea proiectelor începute, dezinfecția spațiilor și asigurarea continuității lucrului doar cu personalul care nu a avut contact cu cazurile pozitive. La unitatea medicală unde au fost descoperite 13 persoane infectate cu noul coronavirus (din rândul angajaților), DSP Prahova a demarat ancheta epidemiologică și au fost dispuse ca măsuri suplimentare: izolarea persoanelor pozitive și a contactilor, redirecționarea personalului de pe alte secții.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați -22 pacienți, dintre care 11 sunt ventilați.