Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Fii Moş Crăciun pentru Alexandra, o fetiţă ghinionistă, dar luptătoare!

21 decembrie 2017
Share:
Fii Moş Crăciun pentru Alexandra, o fetiţă ghinionistă, dar luptătoare!

Cei mai mulţi copii fac în această perioadă liste cu cadourile pe care vor să le primească de la Moş Crăciun. Alexandra Teodora Loredana,  o fetiţă din comuna Berceni, sat Corlăteşti, luptă zi de zi să supravieţuiască. S-a născut prematur şi de aici o mulţime de probleme de sănătate.

Micuţa a rămas cu picioarele strâmbe, iar în incubator, spune familia, i-a fost afectată vederea. La doar şase ani si trei luni  a suferit mai multe operatii, însă în zadar. Nu isi poate mentine echilibrul, iar daca in scurt timp nu se opereaza la ochisori ar putea sa rămână fără vedere.

"Alexandra s-a născut prematur, a ieşit pelvian, şi nu am avut bani să fac cezariană...După o săptămână am aflat că are probleme că s-a născut aşa. Ochişorii i-au fost arşi la incubator şi am operat-o la 7 luni. Nu mi-au spus din maternitate. Ea dormea tot timpul şi noi nu ne-am dat seama. Ne-a spus medicul din sat. Despre picioruşe, i le-au băgat mai întâi în ghips pe urmă au operat-o la Spitalul Grigore Alexandrescu, dar fără rezultate prea mari. Pe urmă am dus-o la Spitalul Marie Curie a operat-o la un picior, ar trebui ca după sărbători să urmeze şi celălalt", povesteşte Nicoleta Banu, mama Alexandrei.

Pentru operaţie ar fi avut nevoie de aproape 500 de lei, si apoi alte cateva sute pentru orteze, însă familia, care in prezent are un venit de aproape 700 de lei nu şi-a permis.

Copila nu se deplasează pe picioare, ci este dusă ori în braţe, ori într-un cărucior defect, la grădiniţă şi oriunde mai este nevoie. În rest, este un copil normal. Îi place să deseneze, să cânte. Şi-ar dori să danseze şi să ajungă într-o zi medic, ca cei pe care îi tot vede de când s-a născut.

Şi ca şi când toate astea nu ar fi de ajuns, ghinionul face ca Alexandra să se fi născut într-o familie cu grave probleme financiare si de sănatate. In urma cu câţiva ani le-a ars casa, iar acum trăiesc după o zi pe alta. Nu au apă curentă si nici posibilitatea să îşi cumpere medicamente, atunci când se îmbolnăvesc. In cele două cămăruţe, în care locuiesc şapte persoane, cu pereti de pământ şi paie, şuieră vantul ca afara. Au cârpit cum au putut. Sunt atât de amărâţi încât banii necesari operaţiilor Alexandrei nu sunt doar un vis, ci un lux. 

Chiar dacă în trecut a mai avut emis un certificat de handicap, tot din lipsa banilor familia nu a mai putut intocmi documentatia pentru ajutorul financiar. Au reusit de curând, iar din ianuarie vor fi viraţi primii bănuţi. Conform actualei incadrari in grad de handicap copilul va beneficia de bugetul complementar de 106 lei, alocaţia dublă de 168 lei şi îndemnizaţia de însoţitor în valoare de aproximativ 1000 de lei.

Acum,  tatal Alexandrei munceste pe unde apucă sa aduca un ban, dar mai are de întreţinut încă un copil de nici trei luni. Toti patru dorm in aceeasi odaie cu un pat. Bunica fetitei imparte acelasi pat cu fiica sa de 16 ani si cu mama, de 76 de ani. Un alt unchi se odihneste pe o saltea capatata, intr-o camera in care peretii au gauri, iar soba nu are un cos de evacuare. Chiar si asa, familia nu isi pierde speranta ca Alexandra va fi salvata, iar ei vor putea sa duca vreodata un trai mai bun.