Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Elevii prahoveni vor avea vacanţă în cea de-a treia săptămână din februarie. Află ce alte schimbări vor fi în educaţie!

30 mai 2022
Share:
FB_IMG_1633681441211.jpg

Sorin Câmpeanu, ministrul educaţiei, a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, mai multe măsuri care vor schimba sistemul educaţional din România, cel puţin în forma sa organizaţională. Tezele semestriale nu vor mai fi obligatorii, cum de altfel nu vor mai fi nici medii semestriale, ci doar una la final de an, dând astfel profesorului posibilitatea de a face mai multe evaluări în tot timpul anului şcolar, după propria strategie. În plus, fiecare judeţ a ales perioada vacanţei din februarie. 

"Se renunţă la mediile semestriale, la obligativitatea susţinerii tezelor semestriale, va fi necesară o singură medie generală, la finalul anului şcolar, iar profesorul va avea mult mai multă autonomie, în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an şcolar. Au fost mai multe variante de lucru, dar s-a agreat că numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu n plus 3,unde n este numărul de ore alocate săpătămânal pentru o anumită disciplină. Altfel spus, pentru o disciplină care are 2 ore pe săptămână, într-un întreg an şcolar vor fi necesare cel puţin 5 note", a precizat Câmpeanu. 

Acesta a mai vorbit şi despre vacanţele mici care se vor lua în perioade diferite în ţară. 

"A fost poziţionată perioada vacanţei mobile din luna februarie în întreg sistemul naţional de învăţământ. Sunt 30 de judeţe care au decis ca vacanţa din februarie să fie în ultima săptămână, sunt 10 judeţe care au decis ca vacanţa să fie în cea de-a treia săptămână a lunii februarie (n.a.printre care şi Prahova) şi mai sunt Bucureşti şi Suceava care vor în a doua săptămână. 

Alte informaţii în video de mai jos:

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=813841809602010

foto arhiva