Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Elevii ploieşteni ar putea ridica abonamentele gratuite pentru transport în comun o dată pe an

12 mai 2022
Share:
279584002-1601705886864823-228915323992278412-n-jpg-1652342668.jpg

Dacă şi aleşii locali vor fi de acord, în scurt timp elevii din Ploieşti nu vor mai fi obligaţi să stea lună de lună la ghişeele TCE pentru a-şi ridica abonamentul gratuit pentru transportul în comun. Conducerea TCE a depus o solicitare la Primăria Ploieşti privind modificarea acestei proceduri, astfel încât abonamentele să se elibereze o dată pe an. 

În acest moment, elevii care merg la cursuri în Ploieşti beneficiază de transport gratuit în baza unui abonament pe care trebuie să-l ridice lunar din 4 puncte din oraş: sediul TCE de pe strada Găgeni şi tonetele de la Gara de Sud, strada Armoniei şi Podul Înalt. Atunci când aceste acte trebuie ridicate se formează cozi, aşa cum este cea din pozele transmise de o ploieşteancă. 

"Lună de lună văd acelaşi lucru la ghişeul TCE: elevi care îşi pierd timpul şi vin de cine ştie unde pe Găgeni pentru a-şi ridica abonamentul gratuit la transport. Copilul meu este clasa a VIII-a şi oricum nu l-aş trimite singur aici. Nu înţeleg de ce sunt copiii şi părinţii puşi pe drumuri când ar putea fi mai simplu să se dea aceste abonamente în cadrul școlilor pentru că unităţile de învăţământ au evidenta elevilor care frecventează școala. Sau să se ridice tot de la ghişee, dar pe mai multe luni", a precizat indignată femeia. 

Lucrurile s-ar putea schimba, ne-a declarat directorul TCE Ploieşti, Alexandri Nicolae. 

"Am depus o solicitare pentru modificarea acordării facilitaţilor pentru elevi pe o perioadă de 1 an de zile cât ţine anul şcolar. Această proprunere trebuie să se transforme într-un proiect de hotarare şi după aprobarea lui, putem modifica procedura şi noi. Prin ultimele modificări legislative a fost eliminata sintagma "lunar", aşa că putem face schimbarea. Avem un parteneriat cu inspectoratul Şcolar Prahova şi putem controla uşor cine iese sau intră în sistem, printr-o situaţie lunară primită de la inspectorat", a explicat Nicolae.