Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Echipa de roboticieni de la CN "Mihai Viteazul" din Ploiesti va reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică din SUA

6 martie 2023
Share:
fb-img-1678093289779-jpg-1678093611.jpg

Echipa Ro2D2 din Ploiești a câștigat premiul INSPIRE LOCUL I la Campionatul Național de Robotică ediția #7 2023 BRD FIRST Tech Challenge România. Elevii Colegiului Naţional „Mihai Viteazul“ din Ploieşti au reușit să impresioneze juriul și publicul cu un robot performant care a răspuns bine la provocările din cadrul concursului. Robotul a fost realizat  combinând cunoștințele de matematică, informatică, mecanică și electronică a elevilor și chiar daca în concurs au fost multe echipe, Ro2D2 a reușit să se impună în fața unui număr impresionant de contracandidate, demonstrând astfel că perseverența și munca în echipă pot duce la realizări remarcabile.

Prin participarea lor la Campionatul Mondial de Robotică din Houston, SUA, din aprilie, membrii Ro2D2 vor reprezenta cu mândrie România și vor fi o sursă de inspirație pentru tinerii pasionați de robotică din întreaga țară. 

Consiliul Judeţean Prahova sprijină performanţa acestor copii care au reuşit să obţină finanţare în baza Legii 350/2005, printr-un proiect depus în sesiunile de finanţare de anul trecut. Vă reamintim că aceşti tineri sunt cei care au conceput şi implementat un sistem inteligent de irigare automata, care funcţionează deja în sera Grădinii Botanice Bucov.