Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Dosare penale şi chiar reţineri pentru infracţiuni rutiere depistate ieri în Prahova

8 mai 2022
Share:
088d67c1-1a71-47f1-aa69-8972d73f85d9-jpg-1648124260.jpg

Şoferi băuţi sau fără permis auto au fost depistaţi de poliţiştii prahoveni în cursul zilei de ieri. Unul dintre ei a fost depistat după ce a fost implicat într-un accident şi pentru că s-a făcut vinovat de săvârşirea mai multor infracţiuni rutiere a fost reţinut. 

Astfel, ieri, în jurul orei 19.45, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN 1 B în comuna Valea Călugărească s-ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la faţa locului, iar din primele verificări a reieșit că, un tânăr în vârstă de 23 de ani, în timp ce se afla la volanul unui autoturism pe DN1 B, pe direcția Buzău către Ploiești a intrat în coliziune cu autoturismul care circula în fața sa, care era condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Valea Călugărească.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 23 de ani și de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 46 de ani, care ulterior a fost condus la o unitate medicală,  pentru prelevare de mostre biologice de sânge.

În urma verificărilor în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul din comuna Valea Călugărească deține permis de conducere necorespunzător categoriei de vehicul condus, în sensul că acesta figurează cu permis de conducere pentru categoriile AM și Tr, iar în cauză era necesar permis de conducere categoria B. De asemenea autovehiculul condus figurează în bazele de date ca fiind neînmatriculat, acesta fiind radiat din circulație încă din anul 2020.

În baza probatoriului administrat, față de bărbatul de 46 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat unității de parchet competente, în vederea luării unei alte măsuri preventive.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Tot ieri, în jurul orei 7:30, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Ploiești în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier, au oprit pentru control, un autoturism, care circula din direcția DN 72 către Șoseaua Vestului. Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui bărbat, în vârstă de 32 de ani, din municipiul Ploiești, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că acesta figurează cu permisul de conducere cu restricții – SUSPENDAT. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
    
În jurul orei 16.45, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier-Biroul Drumuri Naționale și Europene, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe DJ 101D, în  localitatea Mălăiești, au oprit pentru control un autoturism, care circula pe direcția sat Buda către comuna Bărcănești. Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, din municipiul Ploiești. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,41 MG/L alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

foto arhiva

info IJP Prahova