Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Doi funcţionari din Primăria Ploieşti au fost reţinuţi, după percheziţiile de ieri. Instanţa va decide dacă vor rămâne în arest pentru 30 de zile!

9 februarie 2024
Share:
312501729-428583809446470-5825496216356318386-n-jpg-1666885353.jpg

Procurorii de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au reţinut cinci persoane în urma percheziţiilor pe care le-au făcut ieri în Ploieşti, Dâmboviţa şi Bucureşti, într-un dosar disjuns din dosarul ţepei imobiliare de 1 milion de euro. 16 persoane care au cumpărat apartamente în complexul White Tower în Ploieşti au fost înşelate de dezvoltatori care le-au luat banii, dar au revândut apartamentele şi de câte 5 ori. Ieri, procurorii au făcut percheziţii inclusiv la Primăria Ploieşti, la Direcţia de Urbanism, cercetând realizarea a 30 de apartamente în plus faţă de numărul prevăzut în autorizaţia de construire a blocului White Tower din municipiul Ploieşti. 

Potrivit Agerpres, cinci persoane, inclusiv funcţionari din Primăria Ploieşti, au fost reţinute de procurori, trei dintre ele urmând să ajugă în faţa instanţei cu proprunere de arestare preventivă. Celelalte două persoane au primit măsura controlului judiciar. Două dintre cele trei persoane reţinute sunt şefi în Direcţia de Urbanism. 

Potrivit parchetului "în fapt, în perioada 2018 – 2022, un dezvoltator imobiliar din Ploiești a edificat un imobil cu destinația de locuințe colective, în municipiul Ploiești, fără a respecta prevederile autorizațiilor de construire și a documentațiilor tehnice aferente, încălcând totodată regulile stabilite prin Planul Urbanistic Zonal, fiind construit un etaj în plus, cu 30 apartamente. Ulterior, pentru intabularea imobilului, mai multi funcționari publici din cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniul urbanismului și cadastrului, au întocmit în fals o serie de documente care atestau recepția lucrărilor de construcție, pe care dezvoltatorul imobiliar le-a folosit la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară. Totodată, dezvoltatorul imobiliar a încheiat o serie de promisiuni și contracte de vânzare-cumpărare, prin care a indus în eroare cumpărătorii, de la care a încasat contravaloarea a 24 apartamente, deși acestea erau construite și intabulate ilegal, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 705.000 euro. În urma cercetărilor declanșate, în anul 2023, reprezentanții autorităților locale au dispus aducerea construcției la forma autorizată, respectiv desființarea celor 30 apartamente edificate ilegal."