Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Doar 1192 de prahoveni au fost vaccinaţi în campania "Oraşul vaccinează satul"

22 iulie 2021
Share:
Un sfert din numărul medicilor de familie din Prahova a acceptat să vaccineze anti covid în propriile cabinete

Prea puţini prahoveni care trăiesc în comunele vizitate de caravana "ORAȘUL VACCINEAZĂ SATUL" au dorit să se imunizeze împotriva SARS COV 2, în ciuda efoturilor făcute de autorităţi. Începând cu data de 22 iunie 2021, până în prezent, în Campania ” Orașul vaccinează satul”, echipele mobile care s-au deplasat pe teren au efectuat un număr de 1.192 de vaccinuri în localităţile:

Albești Paleologu, Gorgota, Podenii Noi, Secăria, Șotrile, Tinosu, Valea Doftanei, Adunați, Ceptura, Chiojdeanca,  Cocorăștii Colț , Mănești, Târgșoru Vechi, Telega şi Ariceștii Rahtivani. 

Campania de vaccinare a locuitorilor din mediul rural, ''Oraşul vaccinează satul'' continuă la nivelul județului Prahova, iar în săptămâna 26 iulie – 1 august 2021, echipele mobile de vaccinare sunt programate pentru a ajunge în următoarele localități:

• Luni, 26 iulie

- Provița de Sus ( Doza 2) – Cabinet medic de familie

- Călugăreni (Monodoză) – Școala Gimnazială Călugăreni

• Marți, 27 iulie

- Cosminele (Monodoză) – Biblioteca comunală

• Miercuri, 28 iulie

- Teișani (Monodoză) – Școala Gimnazială sat Olteni

• Joi, 29 iulie

- Boldești- Grădiștea (Monodoză) - Sediul Primăriei

• Vineri, 30 iulie

- Poiana Câmpina (Doza 2) - Dispensar

- Baba Ana (Monodoză) – Centrul Cultural Baba Ana

- Sălciile (Monodoză) – Cămin Cultural Sălciile

- Tomșani (Monodoză) – Cămin Cultural sat Magula

• Sâmbătă, 31 iulie

- Gherghița (Monodoză) - Cabinet medical, sediul Primăriei Gherghița

Echipele mobile de vaccinare constituite din personal al centrelor de vaccinare fixe din județul Prahova, se vor deplasa în localități din mediul rural pentru a administra cetățenilor care doresc, ser anti-COVID-19 și își vor începe activitatea în localitățile unde sunt delegate, începând cu ora 10.

Vaccinul pus la dispoziția celor care doresc să se imunizeze împotriva Covid-19, este cel administrat și în cadrul centrelor fixe din care sunt mobilizate echipele mobile, respectiv vaccin Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson.

În ceea ce priveşte numărul noilor infectaţi cu covid acesta a scăzut semnificativ. În ultimele 7 zile, dintr-un total de teste de 3.452, doar 15 au ieşit pozitive. 

Din păcate au fost înregistrate şi 2 decese în ultimele 7 zile. 

În acest moment, 23 de persoane apar în situaţiile DSP ca fiind cazuri active la zi, iar 6 sunt persoane internate la ATI (total paturi ATI Covid-19 - 12 paturi);

• Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, calculată la 1000 de locuitori, este de 0.04.