Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Directorul DSP Prahova schimbat pentru "neîndeplinirea programului de vaccinare"

27 iulie 2017
Share:
Directorul DSP Prahova schimbat pentru "neîndeplinirea programului de vaccinare"

Printr-un comunicat de presă, Ministerul Sănătăţii anunţă schimbarea din funcţie a mai multor directori de DSP-uri din ţară, printre care şi cel din Prahova. În urma analizei riguroase a raportărilor din teritoriu și a evaluării de performanță în cazul Direcțiilor de Sănătate Publică privind implementarea campaniei națională de vaccinare, ministrul Sănătății, Florian Bodog a luat decizia de a schimba conducerea executivă a unora dintre aceste instituții.

citeste si:http://prahovaeconomica.eu/2017/07/05/ministerul-sanatatii-a-inceput-livrarea-catre-judete-de-vaccin-hexavalent-in-prahova-este-insa-lipsa-si-de-ror/

Astfel, acesta a propus schimbarea din funcție a directorilor executivi și a celor care ocupă funcția de directori executivi adjuncți sănătate publică ai direcțiilor de sănătate publică din următoarele județe: Caraș Severin, Hunedoara, Neamț, Prahova și Ilfov. În cazul celorlalți directori de direcții de sănătate publică din țară, s-a decis transmiterea unui avertisment scris.

Propunerea de  schimbare a reprezentanților DSP a fost prezentată Primului Ministru, domnul Mihai Tudose, în scopul eficientizării activității instituțiilor de sănătate publică la nivel local.

Direcțiile de Sănătate Publică reprezintă actori importanți în strategia națională de creștere a ratei de vaccinare împotriva rujeolei și a altor boli contagioase. Obiectivul asumat de România privind acoperirea vaccinală împotriva rujeolei este de 95%, un nivel care asigură protecția deplină a populației împotriva situațiilor de epidemie.

După cum se poate constata din Raportul privind Programul Național de Vaccinare, publicat  de Ministerul Sănătății, un număr de 5 direcții de sănătate publică nu au reușit să își îndeplinească misiunea legală. În cazurile semnalate, rata de vaccinare la nivel județean este sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat.

citeste raportul aici: http://www.ms.ro/wp-content/uploads/2017/07/Raport-Guvern-vaccinare.pdf

Vaccinarea împotriva bolilor contagioase și periculoase, ca rujeola, este o prioritate națională. Vaccinul ROR reprezintă o soluție sigură, disponibilă și eficientă pentru a proteja viața și sănătatea copiilor.

citeste aici cât s-a vaccinat în Prahova şi în celelalte judeţe împotriva ROR:http://www.ms.ro/wp-content/uploads/2017/07/Campanie-ROR-Ianuarie-iunie-2017.pdf

Ministerul Sănătății folosește toate pârghiile de acțiune și toate instrumentele pe care le are la dispoziție pentru a imuniza cât mai mulți copii. Însă, pentru a avea succes deplin, este important ca această campanie de vaccinare să fie sprijinită de către părinți și de către toate instituțiile implicate în asigurarea serviciilor de sănătate publică. Ministerul Sănătății va continua campania de vaccinare împotriva rujeolei până când fiecare părinte va fi corect informat cu privire la necesitatea vaccinării împotriva bolilor contagioase.