Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

DGASPC Prahova caută 11 asistenţi personali profesionişti. Află cât este salariul!

28 aprilie 2021
Share:
DGASPC Prahova caută 11 asistenţi personali profesionişti. Află cât este salariul!

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova recrutează asistenți personali profesioniști (APP) în cadrul proiectului „TreI: Interacțiune, Integrare, Independență! – proiect B”, proiect cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN, prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020, fiind disponibile 11 posturi.

 

Asistentul personal profesionist este persoana fizică atestată, care asigură prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, îngrijirea şi protecţia adultului cu handicap grav sau accentuat pe baza nevoilor individuale ale acestuia, în condiţiile Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Scopul principal al postului de APP constă în acordarea de asistență și îngrijire adultului cu handicap grav și accentuat, asigurând, în același timp, condiții pentru implicarea persoanei cu dizabilități în activitate și participarea acesteia la viața comunității, precum și exercitarea tuturor drepturilor sale cetățenești.

 

Asistentul personal profesionist beneficiază de următoarele drepturi:

  1. a)salariul de bază, care poate varia între minim 2253 lei brut și maxim 2984 lei brut, în funcție de vechime;
  2. b)un spor de 15% calculat la salariul de bază, pentru suprasolicitare neuropsihică și condiții de muncă deosebite în care își desfășoară activitatea, care poate varia între minim 338 lei brut și maxim 448 lei brut, în funcție de salariul de bază;
  3. c)un spor de 15% calculat la salariul de bază, pe perioada în care are în îngrijire și protecție cel puțin două persoane adulte cu handicap grav sau accentuat, care poate varia între minim 338 lei brut și maxim 448 lei brut, în funcție de salariul de bază;
  4. d)un spor de 25% calculat la salariul de bază, pe perioada în care are în îngrijire și protecție o persoană adultă cu handicap grav sau accentuat, infectat cu HIV ori bolnav de SIDA, care poate varia între minim 563 lei brut și maxim 746 lei brut, în funcție de salariul de bază;

 

 

  1. e) un spor de 35% calculat la salariul de bază, pe perioada în care are în îngrijire și protecție o persoană adultă cu handicap grav psihic sau mintal, care poate varia între minim 789 lei brut și maxim 983 lei brut, în funcție de salariul de bază.

De asemenea, asistentul personal profesionist beneficiază și de alte drepturi, după cum urmează:

  1. a)consiliere și sprijin din partea specialiștilor;
  2. b)decontarea cheltuielilor de transport interurban, cazare și masă, în cazul în care deplasarea se face în interesul adultului cu handicap grav sau accentuat;
  3. c)transport urban gratuit, în condițiile legii.

Pentru fiecare adult cu handicap grav sau accentuat aflat în îngrijirea și protecția asistentului personal profesionist se acordă sumele necesare acoperirii cheltuielilor lunare de hrană, echipament și de locuit.

 

Consilierea în vederea obținerii atestatului de asistent personal profesionist necesar recrutării poate fi solicitată la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, din Ploiești, Șoseaua Vestului, nr. 14-16, în cadrul Serviciului Resurse Umane, sau apelând numărul de telefon 0244/586.100, interior 248, ori prin transmiterea unui e-mail către resurseumanedgaspc@yahoo.com.

 

Totodată, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului încurajează cetățenii interesați de meseria de asistent personal profesionist să realizeze demersurile prevăzute de legislația în vigoare pentru a se alătura echipei noastre și mulțumește, pe această cale, unităților administrativ-teritoriale, precum și mass-mediei locale, pentru sprijinul acordat în scopul informării prahovenilor cu privire la derularea prezentei campanii de recrutare.

comunicat de presă DGASPC Prahova