Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Despre minuni de Crăciun, unelte ale Domnului şi oameni minunaţi

24 decembrie 2017
Share:
Despre minuni de Crăciun, unelte ale Domnului şi oameni minunaţi

Nu sunt o persoană religioasă, dar vă spun cu mâna pe inimă: de Crăciun se întâmplă miracole! Nu mă refer la Moşul care vine din Laponia cu o sanie plutitoare trasă de reni fermecaţi, ci la naşterea lui Isus Hristos care are menirea să scoată tot ce este mai bun în oameni. Fire nevăzute se aranjează în aşa fel încât oameni care nu se cunosc se apropie într-un scop comun: binele general. E momentul în care, ateu să fii şi nu ai cum să nu vezi că o forţă imensă îi transformă pe oameni în unelte ale binelui şi că totul poate fi posibil fără prea mari eforturi. E un soi de energie colectivă de natură divină care se propagă şi mută munţii din loc.

Zilele trecute vă povesteam despre o familie din Corlăteşti, oameni necăjiţi şi ghinionişti şi despre fetiţa lor, Alexandra, un copil de şase ani cu mai multe probleme de sănătate. Imediat ce am distribuit acest caz, cunoscuţi şi necunoscuţi mi-au cerut adresa oamenilor aceştia pentru a merge să le facă o bucurie de sărbători. În momentul în care scriu aceste rânduri, familia a primit deja vizita mai multor persoane cu suflet mare şi ştiu că va avea un Crăciun cu tot ce trebuie pe masă. M-am bucurat, fără să mă mir, pentru că demult nu mă mai miră oamenii cu bune şi cu rele. Ştiu că de sărbători toţi suntem mai buni, mai atenţi la ceilalţi, mai mişcaţi de poveşti triste.

Pe fetiţele de la secţia de gimnastică ritmică a CSM Ploieşti le ştiţi şi la fel pe antrenoarelor lor. Au aşa de multe rezultate încât nu mai au nevoie de prezentări. Vineri, fetele s-au reunit în Gala Gimnasticii Ritmice ploieştene, tocmai pentru a sărbători efortul lor de peste an. Nu am reuşit să ajung, că în perioada asta noi suntem mai ocupaţi ca de obicei, tocmai din cauza acestui elan de a face bine al oamenilor. Liliana Băescu, antrenorul tehnic al echipei, m-a invitat şi totodată mi-a spus că ar vrea să facă o strângere de fonduri pentru Alexandra. Cu ajutorul bunicilor, părinţilor, prietenilor şi rudelor gimnastelor, Liliana a strâns pentru acest copil necăjit 860 de lei. O sumă mare, când mă gândesc că o parte dintre gimnaste provin din familii cu venituri mici sau medii, dar nu asta m-a impresionat, pentru că ştiu demult că astfel de oameni dau bucuroşi din puţinul lor.

M-a impresionat unitatea, dorinţa de a face bine unui necunoscut (sunt sigură că cei mai mulţi dintre donatori nu o cunosc pe fetiţa de la Corlăteşti) şi mi-am dat seama că există mereu speranţă. Lucrurile evoluează datorită oamenilor şi acţiunilor lor bune.

Personal nu o cunosc pe Alexandra. Cristi Georgescu, colegul meu de la Antena 1 a mers la caz şi mi-a povestit. Am vrut să popularizez povestea în ideea de a ajuta acest copil tocmai mizând pe minunea de Crăciun, pe binele din voi toţi.

Vă mulţumesc pentru că nu m-aţi dezamăgit nici de data aceasta, pentru că fără să ştiţi m-aţi transformat într-o unealtă a Binelui. Banii vor ajunge după sărbători la familia micuţei, atunci când aceasta se pregăteşte de alte operaţii chirurgicale.

Până atunci, însă, vă doresc tuturor să rămâneţi la fel de buni şi de frumoşi sufleteşte, să fiţi sănătoşi ca să vă puteţi bucura de tot şi de toate şi să găsiţi fericirea pe care Dumnezeu a lăsat-o în voi! Alexandra şi toţi cei pe care voi îi ajutaţi sunt trimişi pentru a vă încerca sufletele şi pentru a vă aduce mângâiere! Fiţi binecuvântaţi! Sărbători cu bine!