Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Crucea Roşie Prahova a dus ajutoare oamenilor cu casele inundate din Berceni

4 iunie 2019
Share:
Crucea Roşie Prahova a dus ajutoare oamenilor cu casele inundate din Berceni

De două zile, reprezentanţii Crucii Roşii Prahova merg cu ajutoare la familiile din Berceni, satul Cătunu, în casele cărora au intrat puhoaiele. Apa de ploaie a intrat de pe stradă şi din grădini în casele oamenilor şi au distrus mobilierul şi lucrurile.

Ieri, la ei a ajuns un transport cu 60 de saci de dormit, 50 de pături, 50 de perechi de cizme de cauciuc și 1300 litri de apă, iar astăzi, oamenii au mai primit încă  50 de paturi pliante și articole de îmbrăcăminte pentru 100 de persoane. Materiale provin din depozitul central pentru situații de urgență al Crucii Roșii Române.

La Berceni au ajuns şi jandarmii prahoveni care au adus aici 54 de pachete cu alimente neperisabile din cele primite la punctul de colectare de la sediul lor.

"Comuna Berceni a fost devastată de inundațiile provocate de ploile torentiale care au afectat județul Prahova. Conform proceselor verbale întocmite de pompieri, au fost afectate 99 gospodarii și locuințe, fenomenele fiind catalogate “fără precedent in județ” de ISU Prahova și Instituția Prefectului. Pagubele cele mai mari au fost in satele Catunu și Berceni. In cele 27 de ore de cod roșu hidrologic, meteorologic si de precipitații, echipele de voluntari coordonate in permanenta de autorități au intervenit cu utilaje pentru deblocarea canalelor obturate, blocarea scurgerii apelor pe strada TIneretului( Berceni), spargerea fostei cai ferate CCF in doua locuri pentru evacuarea mai rapida a apei acumulate in Catunu, lărgirea și adâncirea șanțurilor in Berceni, evacuarea apelor din gospodarii cu pompa din dotare și deblocarea manuala a șanțurilor in mai multe sate. Alături de autorități au fost pe teren 126 pompieri, 13 autospeciale, 3 buldoexcavatoare( sprijin oferit de Apazol, Aramda, Custom Services Construct), 2 tractoare( sprijin oferit de Vicand Claudella și Coman Bogdan), 14 voluntari ai serviciului de intervenții in situații de urgentă, 13 localnici cu spirit civic și 7 consilieri locali", este postarea de pe pagina de facebook a Primăriei Berceni.