Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Continuă plantările la Lipăneşti. Încă 1500 de salcâmi vor completa pădurea CCIFER

17 noiembrie 2022
Share:
85316198-0a37-43c3-a619-0a97b8bd113a-jpg-1668673531.jpg

 

Peste 1.500 de arbori de salcâm vor fi plantați în 19 noiembrie, la Lipănești, locul unde a luat naștere Pădurea CCIFER, în urmă cu un an. Astfel, Asociația Se Poate continuă acțiunile de plantare de arbori în județul Prahova.Ediția de anul acesta se bucură de prezența a 9 susținători din comunitate, companii membru CCIFER, care sprijină demersul alături de echipele lor, în regim de voluntariat.

Asociatia "Se Poate", în parteneriat cu organizații private, are ca obiectiv plantarea a 100.000 de arbori în 5 ani. Pădurea CCIFER este situată în perimetrul comunei Lipănești, Prahova, lângă râul Teleajen.

CCIFER reînnoiește contribuția sa la proiectul de împădurire barierei verzi a Capitalei, demarat anul trecut, la 25 de ani de activitate, cu o nouă acțiune de plantare. Peste 1.500 de arbori vor fi plantați la Lipănești cu sprijinul Asociației "Se poate". Este vorba de un amplu program de responsabilitate socială prin care este consolidat angajamentul comunității CCIFER pentru dezvoltarea durabilă și tranziția verde.

“Pădurea de salcâmi crește la propriu și la figurat. Dincolo de faptul că este absolut impresionant cum un loc în care nu exista nimic a prins viață și s-a transformat într-o pădure în adevăratul sens al cuvântului, această pădure s-a transformat și într-un brand care a crescut și a mobilizat o comunitate întreagă. Oameni de afaceri, oameni obișnuiți, elevi sau studenți și, bineînțeles, să nu-l uităm pe domnul primar al comunei Lipănești, dl Robert Viorel Nica, sprijinul nostru principal în această inițiativă.  Aș adăuga că este cu adevărat măgulitor profilul voluntarilor care se implică în #padureadesalcâmi. Sunt oameni care urmăresc dezvoltarea proiectului și implicit acțiunile de plantare. Consider că acțiunile de plantare reprezintă o chestiune vitală pentru societatea noastră, este o acțiune complexă în care trebuie să ținem cont de mai multe chestiuni serioase. Dincolo de chestiunile de ordin tehnic care se stabilesc alături de specialiștii noștri cu care ne sfătuim permanent, la o acțiune de împădurire este importantă organizarea și mobilizarea. Oricât de epic ar suna, acțiunile de împădurire presupun foarte multă muncă fizică și o adevărată desfășurare de forțe. Ținem cont de percepția globală pe care voluntarii o au în acțiunile de plantare, iar asociația noastră urmărește să îi fidelizeze pe termen lung. Ei trebuie să creadă alături de noi pentru ca ei să fie parte din acțiunile noastre permanente. Suntem recunoscători pentru parteneriatele puternice de care ne bucurăm și știm sigur că împreună ne putem atinge obiectivul  de a planta 100.000 de arbori în 5 ani!, a declarat Daniel Enăchescu, președintele Asociației Se Poate.

«La CCIFER am accelerat această tranziție ecologică împreună cu comunitatea largă pe care o reprezentăm. Încă de anul trecut, a aluat naștere un proiect emblemă, Pădurea CCIFER, care s-a bucurat de multă susținere din partea membrilor noștri. Un copac pentru fiecare companie a fost factorul declanșator care ne-a determinat să mergem mai departe și să continuăm plantările. Cifrele poate nu spun atât de mult, însă esențial pentru noi este faptul că reușim să consolidăm acest angajament de mediu în comunitate și că prelungim inițiative deja existente ale membrilor noștri. Pădurea de salcâmi de la Lipănești este parte dintr-o revoluție a conștientizării în aventura climatică la care luăm cu toții parte”, a adăugat Adriana Record, director executiv CCIFER.

Susținătorii acțiunii Pantăm Pădurea CCIFER, ediția 2022, sunt Brinel, Cora Romania, Engie, DiArk, Lagardere Travel Retail, Michelin, Up Romania, Sodexo, Yves Rocher.

Despre Se poate            

 Asociația Se Poate este o organizație non-profit fondată în anul 2014 din pasiune și dorință pentru schimbare!

Printr-o abordare prietenoasă a  unor tematici precum angajabilitatea, protecția mediului înconjurător, egalitatea de şanse, cetățenia activă, toleranţa şi respectul dintre oameni la nivel global, Asociația se Poate își dorește să ajute la creionarea unei  viziuni sănatoase asupra societății actuale. Mai multe detalii despre misiunea Se Poate pe www.sepoate.ro

 

Despre CCIFER

Fondată în anul 1996, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) este o comunitate de afaceri bazată pe savoir-faire-ul francez.  Este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, comunităților, a companiilor și a României. CCIFER reunește peste 550 de companii franceze și române. Companiile membre sunt lideri în diverse sectoare de activitate ale economiei locale. CCIFER exprimă o poziție comună a investitorilor francezi în România în dialogul public-privat, alături și de alte organizații de profil, respectiv Coaliția pentru Dezvoltarea României. Mai multe informații despre prezența franceză în România,  aici.