Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Consiliul Judeţean Prahova îşi doreşte preluarea Spitalului CF Ploieşti. Acesta ar putea fi integrat în Spitalul Judeţean!

16 noiembrie 2023
Share:
Un pacient din Spitalul CF Ploieşti s-a aruncat de la etajul 4 al clădirii

Consilierii judeţeni s-au întâlnit astăzi într-o şedinţă extraordinară în care au votat, printre altele, aprobarea solicitării transferului Spitalului CF Ploieşti din subordinea Ministerului Transportului în administrarea Consiliului Judeţean Prahova cu tot cu bunurile imobile aferente din domeniul public al statului și din administrarea Spitalului General Căi Ferate Ploieşti, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în domeniul public al Județului Prahova. 

Potrivit referatului de aprobare, preluarea se va face prin asimilarea Spitalului CF la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Constantin Andreoiu" din Ploieşti. 

"Având în vedere complexitatea serviciilor medicale pe care le regăsim în cele două unități sanitare și faptul că  „Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin  Andreoiu Ploiești” este spital județean de urgență cu adresabilitate a serviciilor sanitare către întreaga populație a județului și nu numai, considerăm oportun asimilarea de către această Unitate Sanitară și a “Spitalului General Căi Ferate Ploiești”, cu tot ceea ceea ce definește serviciile medicale derulate la acest nivel, servicii furnizate cu promptitudine  populației de-a lungul perioadei în care a funcționat sub denumirea prezentă, conform normelor legale în vigoare". 

Totuşi, în timpul şedinţei, preşedintele CJ Prahova Iulian Dumitrescu a intervenit.

"Ministerul Transporturilor îşi doreşte să cedeze toate spitalele din ţară. După preluare vom avea discuţii cu cei de la Spitalul CF să vedem dacă e oportun să-i integrăm în Spitalul Judeţean sau e mai bine să funcţioneze separat. Dar în mod sigur o să-i susţinem cu tot ce înseamnă investiţii", a precizat Dumitrescu. 

Având în vedere că proiectul nu prevede ce se va întâmpla cu personalul, consilierul Mihai Apostolache a atras atenţia că aceste lucruri trebuie clar precizate. În plus, nici documentaţia nu este în regulă pentru că sunt date care nu concordă, iar Apostolache a solicitat prorogarea. A fost, însă, singura abţinere, proiectul fiind aprobat cu majoritatea voturilor. 

Şi primarul Andrei Volosevci a propus recent Consiliului Local Ploieşti să aprobe solicitarea transferului acestui spital, dar proiectul a fost prorogat, pentru ca aleşii să se poată documenta mai bine pe tema aceasta.