Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

CONPET i-a premiat pe jandarmii care protejează conductele de transport al ţiţeiului

4 septembrie 2019
Share:
CONPET i-a premiat pe jandarmii care protejează conductele de transport al ţiţeiului

CONPET a găzduit, în data de 04 Septembrie 2019, la Sinaia, evenimentul festiv dedicat premierii reprezentanților Jandarmeriei Române. Ca operator al Sistemului Național de Transport al țițeiului prin conducte, începând din anul 2002 CONPET a demarat colaborarea cu Inspectoratele Județene de Jandarmi, fapt care a condus la reducerea semnificativă a infracționalității asupra acestui sistem.

Eforturile consecvente depuse de efectivele de jandarmi competente, sub coordonarea conducerii Jandarmeriei Române, au determinat atât reducerea radicală a fenomenului infracțional în ultimii ani, cât și a riscului aducerii în stare de neîntrebuințare a Sistemului Național de Transport prin conducte.

Astfel, în semn de recunoștință și în vederea consolidării relației instituționale cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, CONPET a acordat distincții reprezentanților instituției pentru rezultatele deosebite și participarea neîntreruptă la activitățile specifice asigurării siguranței Sistemului Național de Transport prin conducte al țițeiului, gazolinei și etanului.

Prezent la eveniment, directorul general al CONPET, dl. Timur – Vasile CHIȘ a declarat: “Am onoarea să fiu prezent astăzi, alături de reprezentanții Jandarmeriei Române, la acest eveniment care marchează colaborarea de succes între instituțiile noastre, colaborare extrem de importantă pentru activitatea CONPET. În calitate de operatori ai Sistemului Național de Transport al petrolului prin conducte suntem permanent preocupați de asigurarea securității și siguranței exploatării rețelei de conducte. Mulțumesc, pe această cale, reprezentanților Inspectoratelor Județene de Jandarmi pentru implicare și profesionalism, sistemul administrat de CONPET devenind din ce în ce mai sigur, prin diminuarea semnificativă a numărului de atacuri la conductele proprietatea Statului.

CONPET S.A. deţine infrastructură critică naţională, în baza  Hotărârii de Guvern nr. 1198/2012 privind desemnarea infrastructurilor critice naţionale. În acelaşi timp, Sistemul Naţional de Transport al Petrolului administrat de CONPET S.A. este de importanţă strategică, conform Legii Petrolului nr. 238/2004. Societatea este definită, prin lege, ca fiind de importanță națională și strategică.

comunicat de presa CONPET SA