Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Concerte de jazz în Castelul Peleş şi sala unui hotel din Sinaia, în vacanţa de 1 decembrie

29 noiembrie 2023
Share:
explore-jazz-a4-jpg-1701267323.jpg

Pe 2 şi 3 decembrie, la Sinaia vor avea loc concerte de jazz în cadrul eXplore Jazz & Classic, un turneu cu mai multe evenimente culturale în care sunt angrenaţi artisti de top din Italia, Polonia, Franţa si România.

Astfel, pe 2 decembrie de la ora 18:00, la Sala King’s Valley din Hotel Mara şi pe 3 decembrie de la ora 16:00 la Castelul Peleş, eXplore Jazz & Classic prezinta doi dintre cei mai premiati artisti europeni de jazz ai ultimului an, laureati la DC Jazz Prix 2023 Washington DC, Swiss International Music Competition Lugano 2022, The Rising Stars Grand Prix Berlin 2022, Dexter Jazz Contest 2023 Bari, EUROPAfest - Luca Aletta/Italia si Lukasz Ciesiolkiewicz/Polonia. Detalii despre invitaţii aici.

Luca Aletta vine din Sicilia, fiind unul dintre cei mai talentati pianisti de jazz ai generatiei sale. Cu 22 de inregistrari discografice acesta a adunat recenzii in reviste celebre: All About Jazz, Jazz Corner, Stereo, Jazz Convention. Cu o activitate concertistica bogata, Luca a participat la festivaluri si concursuri de jazz din Italia, SUA, Germania, Elvetia, Romania, Bulgaria si Serbia.

Lukasz Ciesiolkiewicz este un vibrafonist de jazz cu o prezenta insemnata la importante festivaluri de jazz: Varsovia Summer Jazz Days, Vertigo Jazz Festival, EUROPAfest si lista poate continua. A impartit scena cu artisti renumiti precum Ron Carter, Richard Galliano, Eric Marienthal, Bob Malach si Bob Mintzer.

Programul include piese cunoscute din repertoriul international de jazz: Duke Ellington, Miles Davis, Thelonious Monk, Chick Corea, Antonio Carlos Jobim, Charlie Parker s.a.

Turneul se desfasoara intre 26 noiembrie si 6 decembrie in Bucuresti, Ploiesti, Sinaia si Brasov. Agenda evenimentului e bogata, incluzand concerte destinate publicului larg, jam sessions si workshopuri pentru muzicieni. Intrarea la concerte este libera, in limita locurilor disponibile, dar exista si cateva concerte la care accesul se face doar pe baza de invitatii.