Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Colegiul „Spiru Haret” din Ploiești implementează anul II de Acreditare Erasmus+ VET pentru elevii de la profil tehnic

7 noiembrie 2023
Share:
img-20230113-wa0005-jpg-1673602238.jpg

În luna noiembrie 2023, Colegiul „Spiru Haret” din Ploiești derulează procesul de selecție a participanților la programul de mobilitate internațională pentru formarea profesională a elevilor. Publicul țintă este alcătuit din 24 de elevi de la clasele a XI-a, liceu zi, filiera tehnologică, profil tehnic. Vor fi selectați elevi care au calificările de tehnician mecatronist, tehnician proiectant CAD și tehnician în automatizări. Aceștia vor efectua un stagiu de pregătire practică de specialitate care va dura 3 săptămâni, în perioada 12.02-01.03.2024, la agenți economici din Barcelos, Portugalia.

Astfel, instituția continuă demersurile prevăzute de Acreditarea Erasmus+ VET (Vocational Education and Training) 2022-1-RO01-KA120-VET-000108907, în baza contractului de finanțare încheiat între Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesională și Colegiul „Spiru Haret” Ploiești, în calitate de beneficiar și organizație de trimitere.

Acreditarea a fost obținută în urmă cu un an, iar primul grup – alcătuit din 46 de elevi și 4 profesori însoțitori – a participat la stagii de practică și vizite de studiu în Spania și Portugalia.

Principalul obiectiv al proiectului în curs de derulare (2023-1-RO01-KA121-VET-000133324) este dezvoltarea competențelor tehnice de specialitate pentru elevii din învățământul tehnologic, selectați să beneficieze de finanțare prin programul Uniunii Europene pentru Educație.

Aceștia au acces la parteneriate stabilite de colegiu cu agenți economici europeni, fapt care le oferă oportunitatea să interacționeze cu un mediu real de lucru, corespunzător standardelor de formare și nevoilor pieței actuale a muncii. 

Prin intermediul Acreditării Erasmus+ VET, echipa de proiect consideră că se realizează un schimb intercultural care optimizează perspectiva personală a elevilor cu privire la opțiunile pentru viitoarea carieră. Sentimentul prestigiului și al profesionalismului dobândit de participanții la proiect constituie o motivație suplimentară și pentru ceilalți elevi ai școlii. Astfel, Colegiul “Spiru Haret” din Ploiești își respectă tradiția de a contribui la dezvoltarea economică a comunității, pregătind specialiști apreciați în diverse domenii de activitate, precum și la dezvoltarea unui învățământ profesional și tehnic de calitate, de care beneficiază întreaga societate.