Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Colegiul "Spiru Haret" din Ploieşti a obţinut acreditarea Erasmus+ în Domeniul Educației școlare

13 septembrie 2021
Share:
241754181_866798244231335_8425321205069031581_n.jpg

de prof. Ramona Maria Zvirid, coordonator pentru proiecte si programe educative scolare si extrascolare 

Elevii și profesorii Colegiului „Spiru Haret” din Ploiești întâmpină toamna anului 2021 cu entuziasm și cu noi planuri de a dezvolta dimensiunea europeană a școlii. Preocuparea pentru acest aspect a fost evidențiată în ultimii doi ani școlari prin derularea mai multor mobilități, în cadrul proiectului Erasmus+ KA1 cu titlul Perspective europene în consilierea și orientarea profesională a elevilor. Înregistrat cu numărul de referință 2019-1-RO01-KA101-061856, proiectul a beneficiat de un buget de 25.155 Euro, finanțare acordată prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Început la data de 01.09.2019, proiectul a urmărit includerea Colegiului „Spiru Haret” din Ploiești în circuitul școlilor europene și diversificarea serviciilor de consiliere și orientare profesională a elevilor, prin participarea unui număr de 13 cadre didactice din instituție la cursuri de perfecționare internaționale, astfel încât școala să poată asigura un model inovator de acțiune, în vederea creșterii procentului de inserție pe piața muncii a absolvenților.

În perioada de implementare a proiectului, s-au derulat 4 stagii de mobilitate, după cum urmează:

În noiembrie 2019 s-a desfășurat un stagiu de mobilitate în Helsinki –  Finlanda. Profesorii participanți (prof. Stroe Sofia – director, prof. Chiricu Mara și prof. Zvirid Ramona) au urmat cursul de formare Benchmarking and good practices: Fundamental Know-how for Effective Teaching: Flipped Classroom Model and Gamification.

Un alt stagiu de perfecționare a fost realizat în ianuarie 2020 de către prof. Crețu Liliana, prof. Iliaș Irina și prof. Nicoară Silvia, care au participat la programul de formare 21st Century Education and Teaching Skills – Career Development Kit, desfășurat în Barcelona – Spania.   

Al treilea stagiu de mobilitate s-a realizat în iulie 2021, la Split – Croația. Cadrele didactice incluse în proiect (prof. Banciu Roxana, prof. Câmpeanu Iulia, prof. Panait Alina și prof. Popa Mirela) au urmat cursul Professional Orientation in Education.

Cea mai recentă mobilitate s-a derulat în luna august a anului 2021, în Lisabona – Portugalia. Prof. Tănase Anca – director adjunct, prof. Păun Mihaela – director adjunct și prof. Vlad Adriana s-au perfecționat în cadrul cursului Steam Education – A Tool for Enhancing Employability. 

Experiența dobândită cu ocazia derulării acestor mobilități a motivat echipa de proiect să își continue demersurile. Astfel, școala a participat la procesul de selecție din runda 29 octombrie 2020 și a obținut, cu 91 de puncte, Acreditarea Erasmus pentru mobilități Erasmus+ în Domeniul Educației școlare.

Valabilă pentru o perioadă de 7 ani, în intervalul 01.03.2021-31.12.2027, această acreditare extrem de valoroasă, pe care o au doar 5 unități școlare din județul Prahova, le va permite profesorilor și elevilor Colegiului Spiru Haret” din Ploiești să beneficieze de toate avantajele deschiderii către dimensiunea europeană a educației.