Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Citeşte noile relaxări şi limitări care vor intra în vigoare de pe 12 iulie! Nu scăpăm de mască în aglomeraţii şi locuri închise!

8 iulie 2021
Share:
Citeşte noile relaxări şi limitări care vor intra în vigoare de pe 12 iulie! Nu scăpăm de mască în aglomeraţii şi locuri închise!

Premierul Florin Câţu a anunţat într-o conferinţă de presă prelungirea stării de alertă covid 19 pe teritoriul României pentru încă 30 de zile, dar cu unele modificări, respectiv ridicări de restricţii, dar şi unele limitări. Asta se întâmplă în ciuda faptului că în cele mai multe judeţe ale ţării rata de incidenţă a cazurilor de covid 19 raportattă în ultimele 14 zile este aproape de 0. 

La conferinţă a participat şi dr.Raed Arafat, şeful DSU, care a făcut unele precizări în ceea ce priveşte măsurile COVID şi modificarea lor. Este vorba despre:

-180 de zile pentru trecerea prin boală, în loc de 14-90 de zile, ca perioadă pentru toate situaţiile în care aceste persoane trebuie să demonstreze trecerea prin boală

-la organizarea si desfăşurarea activităţii instituţiilor publice sau private de cultură care au spaţii speciale şi fac spectacole în aer liber vor putea face asta cu până la 1.000 de persoane pe scaune

-se reduce de la 4 la 2 metri pătraţi suprafaţa pe persoană la nunţi şi la fel şi la mesele festive.

-la restaurante, pe terase, se elimină regula celor 6 persoane la masă, pentru că eliminase şi în interior.

-la locurile de joacă pentru copii nu trebuie ca însoţitorii să fie vaccinaţi.

Măsurile intră în vigoare începând cu 12.07.2021.

Masca de protecţie se propune a se purta în continuare în toate spaţiile publice închise sau aglomerate: piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă sau în alte zone cu potențial de aglomerare. Se poate renunţa la mască doar dacă 10 persoane dintr-un birou sunt vaccinate. 

"Varianta Delta este în creştere ca şi preponderenţă aproape în toată Europa. La noi, din fericire, încă suntem într-o situaţie controlată până în acest moment, dar din cauza mobilităţii, e posibilă să fie o creştere a acestei variante. Măsurile care se relaxează, dacă creşte incidenţa vom reveni la măsurile de dinainte. Vaccinarea e singura soluţie pentru a evita un impact grav al infectării. Cei vaccinaţi care fac variante noi sunt mult mai puţini decât cei care nu au fost vaccinaţi. nu se ştie acum ce se va întâmpla. E posibil să fie o creştere, dar depinde de noi cum va fi", a declarat dr. Raed Arafat.

sursa informaţiilor: https://www.facebook.com/guv.ro/videos/340530824118275