Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Câmpinenii vor sta 3 zile fără apă potabilă în gospodării. Apa de la robinet poate fi folosită doar în scop menajer

26 ianuarie 2024
Share:
319176293-2752269434917390-1732360755031307570-n-jpg-1671200051.jpg

De astăzi şi până duminică 28 ianuarie, locuitorii municipiului Câmpina vor avea sistată furnizarea apei potabile. Operatorul de servicii din zonă HidroPrahova SA a descoperit o anumită depăşire a unui compus care poate îmbolnăvi consumatorii şi a decis să igienizeze rezervoarele şi staţia de tratare care alimentează oraşul. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor cu apă potabilă, compania a pus la dispoziţie containere cu apă. 

Potrivit unei informări, Hidro Prahova a explicat că "La o proba de rutină (din cadrul monitorizării de audit) prelucrată de lnstitutul Național de Sănătate Publică (INSP) efectuată la ieșirea din Stația de Tratare a Apei Muscel - Voila Câmpina, a fost identificată o depașire minimală a nivelului de tetracloretena și tricloretena de 12,5 µg/L față de valoarea admisă de 10 µg/L. Trebuie precizat faptul că au fost prelevate probe și din rețeaua de alimentare cu apă potabilă Câmpina (din punctele Spitalul Municipal și Piața Centrală), acestea nedepășind valoarea de 0,51 µg/L, mult sub pragul maxim admis de 10 µg/L.

În aceste condiții, Hidro Prahova S.A. a dispus ca, în perioada 26 - 28 ianuarie 2024, să se efectueze igienizarea tuturor rezervoarelor și a stației de tratare Muscel - Voila, după care se va repeta analiza de apă de la ieșire stație pentru a se determina valorile parametrilor tetracloretena și tricloretena. Hidro Prahova S.A. le recomandă tuturor locuitorilor și agentilor economici din Câmpina ca, până la o nouă informare care să arate că nu există niciun parametru depășit, apa din sistemul public sa fie folosită exclusiv in scopuri menajere. Compania va pune la dispoziția locuitorilor din Câmpina surse alternative de apă prin amplasarea containerelor de tip IBC cu apă potabilă care sa fie folosită până la obținerea noilor rezultate.

Regretăm situația creată și ne cerem scuze locuitorilor din Câmpina pentru toate incovenientele apărute. Facem eforturi ca situația să fie remediată in cel mai scurt timp cu putință pentru a putea oferi apă pentru consum sigură și de calitate consumatorilor. Proba în cauză a fast prelevată în data de 26.06.2023, iar informarea Direcției de Sănătate Publică Prahova către Hidro Prahova S.A. a venit in data de 25.01.2024", se arată în informare. 

foto arhiva