Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Buna ziua! V-aţi vaccinat copilul?

8 august 2017
Share:
Buna ziua! V-aţi vaccinat copilul?

Zilele acestea, mai mulţi ploieşteni au primit la domiciliu vizita reprezentanţilor primăriei. Nu pentru colectarea taxelor şi impozitelor, ci pentru o campanie de informare în ceea ce priveşte vaccinarea copiilor. Ideea vine de la vârful ţării pentru că se vede treaba că după salarii majorate, guvernanţii se tem că nu o să mai aibă cine să le asigure pensiile alea uriaşe.

Mă îndoiesc sincer că ministrului sănătăţii sau premierului îi pasă vreun pic de copiii voştri. Le pasă la modul general, statistic, atunci când se gândesc la rata mortalităţii şi la demografie. De la un an la altul suntem din ce în ce mai puţini şi politicienii, în loc să se uite la programele lor de guvernare şi la situaţia în care ne aflăm toţi, se miră! Se miră că românii fac din ce în ce mai puţini copii şi culmea, nici nu-i mai vaccinează! După ce au nenorocit industria farmaceutică din România şi Institutul Cantacuzino şi după ce luni în şir nu au fost capabili să asigure vaccinurile uzuale, guvernanţii au demis mai mulţi directori de direcţii de sănătate printre care şi cel de la Prahova. Că vezi, Doamne, nu s-ar fi implicat în programul de vaccinare şi mulţi copii au rămas fără să fie înţepaţi! Ca şi când directorul DSP putea influenţa cumva licitaţiile pentru vaccinuri şi pe urmă decizia părinţilor cu privire la pruncii lor.

citeste si:http://www.ms.ro/wp-content/uploads/2017/07/Raport-Guvern-vaccinare.pdf

Săptămâna trecută au venit cu campania asta. Mai jos aveţi comunicatul Primăriei Ploieşti integral :

« Primăria Municipiului Ploieşti prin structurile abilitate, ASSC, mediatori rromi, cabinete de medicină şcolară şi Poliţia Locală Ploieşti, participă la campania de vaccinare antirujeolică dispusă de Ministerul Sănătăţii împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor.

În cadrul acestei campanii sunt vizaţi aproximativ 2000 de copii,  care nu se află în evidenţele medicilor de familie din municipiul Ploieşti.

Campania a demarat astăzi, 3 august, cu o acţiune de informare  cu privire la vaccinarea antirujeolică care se desfasoara in zona Bariera Bucuresti, iar in cursul zilei de maine, 04.08.2017, copiii vor fi vaccinaţi la Colegiul Tehnologic "1 Mai", in intervalul orar 11.00 - 13.00.

Municipalitatea solicită părinţilor să acorde sprijinul necesar cadrelor medicale  în vederea bunei desfăşurări a campaniei de vaccinare antirujeolică.”

Povestea este cam aşa, din ce spun părinţii vizitaţi. Două persoane, de obicei două doamne, le bat la uşă şi-i întreaba dacă au copii, dacă i-au vaccinat şi dacă sunt înregistraţi la medic de familie. Evident, poţi să răspunzi orice, inclusiv că sunt vaccinaţi dacă nu sunt, şi nu ai chef să dai explicaţii, pentru că oricum cele două doamne pleacă fără să te pună măcar să semnezi că ai luat la cunoştinţă. Tot la fel de bine poţi să nu le primeşti pe motiv că ai treabă sau nu ai chef de ele.

De partea cealaltă dacă le spui că nu ai vaccinat şi că nici nu îţi doreşti, te informează asupra riscurilor la care supui copilul. Chestii pe care sigur le ştii că doar ai luat această decizie în cunoştinţă de cauză, după ce în prealabil ai discutat cu mai mulţi doctori, nu? De ce ţi-ai duce copilul să-l vaccinezi la colegiul tehnologic X, să stai la coadă, când poţi să te duci la medicul de familie? (Nu vorbesc aici de părinţii inconştienţi care nici măcar nu şi-au înscris copilul la vreun medic de familie şi puţin le pasă de întreaga discuţie despre vaccinuri.)

Oamenii de la primărie îşi fac datoria, aia au fost puşi să facă, aia fac. Clar, că acele persoane au fost luate de undeva de unde aveau mai multă treabă şi chiar era nevoie de ele. Mă şi gândesc cât înjură că tot ele vor fi nevoite să facă şi treaba rămasă.

La scară mare, demersul acesta este unul inutil şi nu reprezintă o informare completă. Guvernanţii au avut timp suficient să informeze, să aprobe bugete pentru testarea anti alergică a micuţilor ce urmează să fie vaccinaţi, dar au avut treabă să-şi salveze pielea de la puşcărie, să majoreze sau să micşoreze pensii speciale etc...

Subiectul privind vaccinarea implică o dezbatere largă şi nu voi sta să conving pe nimeni să-şi vaccineze sau nu copilul pentru că nu e treaba mea să fac asta şi nici nu am competenţa să o fac. Acum 12 ani şi jumătate când s-a născut copilul meu, trăiam într-o dulce ignoranţă. Nu existau nici dublu test, triplu test şi mai ştiu eu ce aşa că mă mulţumeam cu gândul că sunt un om bun, care nu bea, nu fumează şi atunci va trebui să am un copil sănătos! După ce s-a născut, auzisem şi văzusem multe cazuri de copii, unii chiar ajunşi legume, după un vaccin, dar cumva mă programasem să gândesc pozitiv.

Mi-am vaccinat copilul cu tot ce mi s-a spus că trebuie, cel puţin cu vaccinurile din schema uzuală. Singurele discuţii cu soţul meu erau pe tema, cine o ţine la vaccin-o ţii tu că mie îmi e milă! da, că mie nu îmi e..şi cam atât. Urma vaccinarea, un pic de mârâială, fără febră şi gata! E clar să fii-mea e un caz norocos din câte văd, dar pe vremea aia nu existau blogguri, nici anchete pe la televizor pe acest subiect. Pe urmă, când au apărut, era deja prea târziu. Copilul meu era vaccinat şi bine sănătos.

Acum, însă, nu pot să nu mă gândesc la cei cu copii mici care au mai multe informaţii decât aveam eu atunci şi care sunt puşi în faţa întrebării-O fi copilul meu norocos să treacă cu bine de vaccin? Pentru că despre asta am ajuns să vorbim! Chiar dacă sunt puţine cazuri, e clar că ele există. Orice părinte vrea să-i fie bine copilului lui, iar dacă apare această nesiguranţă trebuie să aleagă în cunoştinţă de cauză. Nu poate şi nu trebuie să meargă nimeni la noroc! Deocamdată, însă, oficialii s-au limitat în a spune că vaccinurile sunt sigure, că sunt foarte puţine cazuri în care anumiţi copii care aveau şi alte afecţiuni au avut reacţii adverse, dar asta nu înseamnă că micuţii nu mai trebuie vaccinaţi!

vezi şi:http://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/viata-sanatoasa/reportaj-pro-si-contra-vaccinarii-intre-posibile-reactii-adverse-si-riscul-unor-epidemii-417246

Adică un fel de legea junglei- scapă cel care este mai puternic sau are noroc! Puşi în faţa unei astfel de situaţii, părinţii sunt dezorientaţi şi e normal să fie aşa. Dincolo de îmbogăţirea firmelor farmaceutice pentru că şi despre asta vorbim (fără să fii adept al teoriei conspiraţiei este logic să gândeşti că, dacă există tratamente diverse pentru o boală, există sigur şi un medicament care să o vindece cu totul-dar cum altfel s-ar mai îmbogăţi titanii farmaceutici dacă toţi am fi sănătoşi?), dincolo de campaniile de ochii lumii, de declaraţiile controversate ale guvernanţilor, rămâne lipsa asumării! Ministerul Sănătăţii trebuie să-şi asume vaccinul cu bune şi rele şi să informeze corect. Nu prin păcălire, presiune sau măsuri coercitive!