Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Avertizare nowcasting: 9 comune din Prahova intră acum sub cod portocaliu de vijelii şi căderi de grindină

10 iunie 2024
Share:
screenshot-2024-05-05-19-45-13-22-99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817-jpg-1714927558.jpg

Mai multe localităţi din Prahova au intrat de 3 minute sub cod portocaliu de vijelii. Se vor semnala : grindină de medii dimensiuni, vijelie, frecvente descărcări electrice, averse torențiale care vor acumula peste 25 l/mp.

A fost transmis mesaj RO-ALERT - COD PORTOCALIU METEO - intervalul 19:55 - 20:45 pentru localitățile: Starchiojd, Posești, Șoimari, Predeal-Sărari, Cărbunești, Chiojdeanca, Surani, Ariceștii Zeletin, Salcia.
 

ISU recomandă:

 

❗ Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

❗ Închideți toate ferestrele locuinţei şi ale altor categorii de construcţii.

❗ Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

❗ Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.

❗ În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați și nu vă apropiați de malurile acestora.

❗ Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

ℹ️ Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.