Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Au secat fântânile din Melicesti. ISU Prahova a dus apa in cisterna!

20 august 2021
Share:
FB_IMG_1629466775857.jpg

La solicitarea autorităților locale din comuna Telega, în data de 19 august 2021 a fost întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență care a luat hotărârea ca în cursul zilei de astăzi, 20 august 2021, Inspectoratul pentru Situații de Urgență  ”Șerban Cantacuzino” să asigure aprovizionarea cu apă a satului Melicești, prin intermediul unei autospeciale cu capacitatea de 5.000 de litri.

Canicula care a afectat județul Prahova, în perioada iulie- august 2021, pe teritoriul comunei Telega, în satul Melicești, a dus la scăderea nivelul apei din fântâni, chiar secarea unora dintre acestea. Așadar, dintr-un număr total de 301 gospodării regăsite în satul Melicești, au fost afectate de secetă fântânile utilizate de circa 50 de gospodării.

Ca sursă alternativă de apă, în urma unui parteneriat încheiat între Primăria comunei Telega și S.C. Hidro Prahova S.A., locuitorii au la dispoziție și o conductă supraterană, alimentată din rețeaua publică de apă.

După această dată, Primăria comunei Telega va avea în sarcină contractarea de servicii pentru aprovizionarea comunei cu apă, iar în situația în care se dorește aprovizionarea cu apă potabilă, aceasta va face solicitare Direcției de Sănătate Publică Prahova, în vederea prelevării probelor, cu suportarea cheltuielilor aferente.

Info și foto Prefectură Prahova