Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Artă culinară, cultură, vinuri pe alese şi muzică bună în evenimentele lunii octombrie în Prahova

27 septembrie 2021
Share:
Septembrie plin de evenimente deosebite în Prahova. Uite lista APDTP!

Asociaţia pentru dezvoltarea turismului în Prahova anunţă evenimentele începutului de octombrie în Prahova.  O parte dintre evenimente fac parte din manifestările COOLINAR organizate de Asociația Dealu Mare, pentru a sărbători Ziua Națională a Gastronomiei și Vinului. Această sărbătoare se dorește a deveni emblematică pentru ceea ce înseamnă autenticitate, cultură gastronomică și tradiție în vinificație.

Vineri, 29 octombrie, începând cu ora 19:00, va avea loc evenimentul The Free Tenors – în premieră națională pe scena sălii “Ion Baciu” a Filarmonicii ploieștene. Marius Denes (Placido Flamingo), Cezar Ouatu (Luciano Pavarouati), Mihnea Andrei Niculescu (Jose Carras) și cvartetul de coarde the Virgins, împreună cu dirijorul emerit DJ Vlad Petre vor pune în scenă  un eveniment de zile mari, unic în peisajul artistic românesc. Biletele, în valoare de 50 lei (întreg), 30 lei (pensionari) și 20 lei (elevi/studenți) sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii și online, aici: https://filarmonicaploiesti.ro/.../the-free-tenors-stand.../

ARTA ÎNȚELEASĂ PRIN SIMȚURI este un program dedicat persoanelor cu diferite dizabilități susținut de Adriana Voinea – coordonator. Expoziția de pictură este realizată de persoane cu deficit de auz. Aceasta poate fi vizitată începând de marți, 28 septembrie 2021 la Asociația Națională a Surzilor din România, Filiala Prahova, Str. Stadionului nr. 2. Program: Luni, Miercuri, Joi – 8:00-16:00; Marți – 12:00-19:00.

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” anunță redeschiderea programului WEEK-END LA MUZEU, constând în ateliere de educație plastică pentru copii de minimum 6 ani. Cursurile se desfășoară, începând cu data de 2 octombrie 2021, în fiecare sâmbătă, la sediul Muzeului de Artă Ploiești, din Bulevardul Independenței nr. 1, în două grupe: între orele 10:00 – 11:00  și 11:30-12:30. Înscrierile încep din data de 23 septembrie 2021 și se fac în limita locurilor disponibile (maximum 10 participanți). Costul unei ședințe este de 5 lei / ședință / participant.


La Casa Timiș din Chițorani a fost creat special pentru Ziua Naționala a Gastronomiei şi Vinurilor din România un meniu cu preparate fine care reflectă simbioza ingredientelor proaspete, dăruite de natură şi producătorii locali din Dealu Mare, cu nenumărate ore de creație care pun în valoare ce este mai bun şi mai sănătos din fiecare ingredient şi, desigur, pasiunea întregii Echipe Casa Timiș. Preparatele din acest meniu special sunt însoțite de asocieri surprinzătoare cu Vinurile Casei Timiș care vor duce, cu siguranță, experiența culinară la un alt nivel. Astfel, pe data 3 octombrie, se va continua tradiția celebrării la Casa Timiş a Zilei Naționale a Gastronomiei şi Vinurilor din România, alături de Executive Chef Casa Timiş Nico Lontras, Cezar Ioan – publisher vinul.ro şi Cosmin Dragomir – publisher gastroart.ro – fondatorii şi promotorii acestei zile. 

De Ziua Națională a Gastronomiei şi Vinului Românesc turiștii pot petrece de asemenea, la Domeniul Aristiţei- Valea Călugărească, pe data de 2 octombrie, ora 12:00, cu bucate excepționale, vinuri de top și muzică bună! Vor fi pregătite preparate delicioase pentru a celebra bucătăria românească și pentru că nu există sărbătoare adevărată fără vinuri autohtone, participanții pot gusta mustul proaspăt și vinurile roșii - Vizionar Fetească Neagră și Temerar Cupaj Roșu. Pentru iubitorii de vin alb este pregătit Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin și Chardonnay. Costul biletului este de 280 lei, se achită la intrare și include meniul de mâncare și băutură în regim all inclusive. 

 Pe 2 octombrie, între orele 11:00 și 18:00, 5 perechi absolut perfecte fac cunoștință cu turiștii:  5 Cuvée-uri SERVE alături de cele mai savuroase preparate, pregătite special după chipul și aromele lor. Totul pentru ca turiștii să petreacă o zi de neuitat la CRAMA SERVE, în Dealu Mare. De asemenea, crama SERVE a pregătit o sumedenie de activități inedite pentru participanți.

Turiștii care ajung în Sinaia în perioada 01-03 octombrie 2021 pot participa la mult așteptatul festival Sinaia Forever 2021. Deși este făcută la o scară mai mică, este o ediție valoroasă și la fel de fastuoasă ca cele din anii trecuți. Vor fi amplasate 6 scene mai mici în loc de una mare ca în edițiile precedente. Organizatorii au pregătit concerte, teatru, dans, târguri, terase, dar și activități pentru copii.

În contextul epidemiologic şi în funcţie de schimbarea scenariilor şi creşterea numărului de îmbolnăviri de covid 19, programul acestor evenimente ar putea suferi modificări pe care le vom anunţa dacă va fi cazul. 

 

foto arhiva Festivalul Sinaia Forever