Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Video-Antreprenor la 16 ani. Un adolescent din Ploieşti vrea să fie independent financiar vânzând brăţări

11 aprilie 2017
Share:
Video-Antreprenor la 16 ani. Un adolescent din Ploieşti vrea să fie independent financiar vânzând brăţări

Mai toţi am avut în clasele primare câte un coleg care reuşea cumva să facă mici afaceri aducătoare de profit din care să-şi cumpere îngheţată şi corn. Fie că vindea pixuri colegilor care uitau să-şi ia de acasă, fie că îi taxa pentru foile pe care le oferea atunci când rămânea câte unul fără, micii antreprenori scoteau bani din piatră seacă. Ştiau să se târguiască şi aveau curajul necesar încât să impună preţul. Nu e de mirare că mai târziu, mai toţi au devenit patroni de succes.

Pe Radu Tudoroiu, elev în clasa a X-a la CN. Al.I. Cuza din Ploieşti, l-am cunoscut la Târgul de primăvară organizat de CN I.L. Caragiale, unde venise să-şi vândă brăţările. Alături de el, mai mulţi colegi îi făceau "galerie". Mi-a explicat cum a făcut brăţările. Cu pietre semipreţioase, cu împletituri, toate foarte frumoase, dar ce este şi mai frumos este planul tânărului de doar 16 ani. Vrea să fie independent financiar, pe cât posibil, de părinţii lui şi chiar dacă din vânzarea bijuteriilor nu scoate aşa de mulţi bani, este un început.

Ideea i-a venit acum un an, de pe internet, unde urmărea canalurile unor vloggeri şi după ce a făcut primele brăţări a avut semnale pozitive din partea colegilor aşa că  a continuat. Evident, colegii sunt şi principalii clienţi.

Pietrele sunt cumpărate prin comenzi de pe internet, din ţară sau din afară, iar preţul brăţărilor diferă în funcţie şi de preţul acestor pietre.

Radu vrea să-şi facă un PFA pentru că ştie că legea îi permite să facă asta la vârsta lui dacă are un asociat din familie şi e bucuros că părinţii sunt mândri de el şi îl susţin.

Planurile de viitor nu includ neapărat această afacere, ci mai degrabă studierea într-o altă ţară a antreprenoriatului sau a ştiinţelor politice sau a dreptului. În Franţa sau în Anglia, nu s-a hotărât încă, dar mai are timp.

La şcoală, Radu face excelenţă la franceză şi merge cu profesorul său, Mircea Baganagiu, în stagii de pregătire în Franţa, unde studiază cu profesori de acolo şi se acomodează cu civilizaţia şi cultura franceză. A fost anul trecut în noiembrie şi acum se pregăteşte să plece în martie anul viitor încă o dată.

Afacerea cu brăţările este mai mult decât câştigul banilor de buzunar. Radu a învăţat să-şi prezinte produsele şi să se promoveze, ceea ce este foarte important.

https://youtu.be/QcErWOq2mX4