Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

ANM avertizează: Vijelii şi căderi de grindină de astăzi şi până miercuri

5 mai 2019
Share:
ANM avertizează: Vijelii şi căderi de grindină de astăzi şi până miercuri

ANM atenţionează că în perioada de timp următoare, în toată ţara, vom avea perioade cu instabilitate accentuată. Astfel, de astăzi 5 mai, de la ora 15.00 până miercuri 8 mai, la ora 9.00,  în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp și izolat 40...60 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică (5 mai) și în noaptea de duminică spre luni (5/6 mai) în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării.

NotăVremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vestul și nordul țării, iar marți (7 mai) și în celelalte regiuni. La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Atneţionare ANM