Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Angajaţii Termo Ploieşti au protestat, astăzi, în faţa primăriei. Oamenii sunt îngrijoraţi pentru situaţia lor şi a societăţii

12 ianuarie 2023
Share:
f88155d2-a5e6-4ed9-b4cf-88515693c067-jpg-1664885749.jpg

Încă de dimineaţă, angajaţii SC Termo Ploieşti SRL au protestat în incinta unităţii pentru că nu şi-au primit salariul la zi şi tichetele de masă, dar nici primele de Crăciun stipulate în contractul colectiv de muncă. După-amiază, aceştia au venit la sediul primăriei, unde au discutat cu primarul Andrei Volosevici. Oamenii nu sunt îngrijoraţi numai de salarii, ci şi de situaţia incertă din interiorul societăţii având în vedere sincopele existente în finanţarea societăţii încă de la înfiinţarea sa, sincope care se reflectă şi în achiziţionarea continuă a gazului necesar funcţionării SACET. 

"Edilul șef al municipiului Ploiești a mers în mijlocul protestatarilor și a purtat un dialog direct și deschis cu aceștia, oferind asigurări ferme că, “în ciuda tuturor problemelor cu care se confruntă la acest moment operatorul de termoficare, S.C Termo Ploiești S.R.L. va funcționa, iar salariile angajaților vor fi acordate fără sincope”. Totodată, primarul Andrei Liviu Volosevici le-a declarat angajaților S.C.Termo Ploiești S.R.L. că va menține dialogul deschis cu aceștia, apreciind tot personalul acestei societăți, pentru buna pregătire profesională și dedicarea de care dă dovadă în activitatea pe care o desfășoară", se arată într-un comunicat emis de primărie. 

“Angajații S.C. Termo Ploiești S.R.L. sunt specializați în acest domeniu și înțeleg foarte bine problemele cu care ne confruntăm în această perioadă. Acești oameni depun zilnic eforturi pentru a asigura căldură și apă caldă în casele ploieștenilor, iar eu voi fi alături de ei pentru a reechilibra situația acestui serviciu public, atât de necesar pentru confortul a peste 100.000 de ploieșteni” a conchis, la finalul întâlnirii cu protestatarii, primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici.

Surse din interiorul societăţii ne-au dezvăluit că astăzi au fost plătite salariile, dar rezerva de gaze ajunge doar până luni. Şi asta în situaţia în care caloriferele vor rămâne la temperaturi mai mici decât ar fi normal. În plus, mulţi angajaţi îşi caută loc de muncă în altă parte şi timp ce câţiva deja au plecat.