Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Video-Angajaţii buni fac diferenţa între un business de succes şi oricare altul. Consultantul în resurse umane, Iulian Ioniţă, te învaţă cum să creşti valoarea angajaţilor

31 mai 2017
Share:
Video-Angajaţii buni fac diferenţa între un business de succes şi oricare altul. Consultantul în resurse umane, Iulian Ioniţă, te învaţă cum să creşti valoarea angajaţilor

Atunci când v-aţi angajat, cel care a făcut recrutarea în firmă şi-a dat seama că aveţi potenţial pentru a aduce un plus de valoare companiei. Chiar şi aşa, ţine de şef să vă stimuleze acest potenţial în aşa fel încât să daţi ce aveţi mai bun şi să nu vă rutinaţi.

"Când mă aflu în postura de angajator este bine să mă uit la oamenii mei, pentru că ei "cresc". Dincolo de preluarea comportamentului şefului, ei devin experţi pe o anumită zonă de lucru. Odată cu experimentarea de la nivel de junior, consultant, expert, senior expert şi tot aşa va exista şi rutina, în sensul că lucrând pe acelaşi post, 2-4-5- 6 ani vor deveni mai degrabă rutinaţi. Românii sunt oameni foarte dinamici şi se rutinează destul de repede. Acesta este unul dintre motivele pentru care, spre deosebire de nemţi, cehi, slovaci sau unguri, românii rezolvă la serviciu pe zi de la 8 la 12 sarcini, faţă de ceilalţi care rezolvă 3-4 şi la ora 16 rup uşa. Tocmai de aceea managerii trebuie să se gândească cum îşi cresc angajaţii", explică Iulian Ioniţă, consultant în resurse umane.

De aceea, comunicare este esenţială şi managerul trebuie să înceapă de la a avea discuţii cu angajaţii.

"Aşa îl pot dezvolta pe verticală, adică într-o postură de supervizor, brigadier, şef de echipă, manager de proiect, manager, sau pe orizontală în alte arii de expertiză. Cu cât eu, ca şef, am o discuţie cu cât mai mulţi oameni, cu atât mai mult ei vor vrea să rămână în organizaţie pentru că vor dori să se dezvolte pe orizontală sau pe verticală.

Evident, există riscul să nu-i poţi dezvolta pe toţi. Dar eu ca manger trebuie să văd care sunt oamenii talentaţi la mine în organizaţie, să am grijă de ei, să identific ce vor şi să-i ţin aproape, pentru că, pe situaţii normale, dar mai cu seamă pe cele de criză, businessul meu va rezista datorită acestor talente, nu întotdeauna datorită serviciilor şi bunurilor pe care le voi produce. Pentru că aceleaşi servicii pe care le am eu le pot avea alţi 12 concurenţi din piaţă, dar ce face diferenţa dintre mine şi concurenţă ţine de calitatea serviciilor pe care le ofer, adică impactul asupra clientului, dar şi succesul pe care le au serviciile mele prin oamenii de vânzare dar şi prin inovarea pe care o aduc produsului, calitate, livrare rapid, sau prin orice alt lucru pe care oamenii mei îşi pot pune amprenta", explică consultantul.

Pentru a susţine talentele în firma sa, managerul poate construi programe de dezvoltare fie individuală, doar pentru câţiva oameni, sau pentru toţi angajaţii care vor dori să intre în această competiţie ca să crească profesional şi să devină cât mai buni. 

 

Iulian Ioniţă are 39 de ani şi este certificat Life Orientation, Human Synergistics, Learning International şi practicant NLP, CPI – California Psychological Inventory si MAB II, doua din cele mai eficiente unelte din psihometrie. Iulian şi-a început cariera în vânzări pe diverse poziţii pornind de la agent de vânzări, la şef de echipă,  apoi manager de filială, ulterior  la manager de vânzări regional pentru companii precum: Interbrands Nestle, Aquila, Overseas. Când a simţit că menirea lui este să facă altceva, şi-a dat demisia şi a pornit de la zero în resurse umane. A lucrat ca trainer intern, trainer coordonator, dar şi ca freelancer pentru companii prestigioase precum Achieve Global, MDI-Training Romania. A ocupat pozititii ca Training Manager pentru WNS Global Services sau Coordonator al HR Field  Business Partners la Kruk Romania. Iulian Ioniţă se ocupă acum, de construirea si livrarea celor mai bune soluţii de dezvoltare pentru clienţii din corporaţii, organizaţii care urmăresc să-şi profesionalizeze angajaţii pentru a-i creşte sau a-i face eficienţi pentru business.

 

https://www.youtube.com/watch?v=DTdZRW1W37I&feature=youtu.be

 

citeste si: http://prahovaeconomica.eu/2017/05/08/2549/