Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Aleargă şi ajută-i pe tinerii defavorizaţi să înveţe o meserie!

24 aprilie 2017
Share:
Aleargă şi ajută-i pe tinerii defavorizaţi să înveţe o meserie!

Eşti pasionat de alergare în aer liber? Participi la maratoane? Dacă da, acum o poţi face şi pentru un scop nobil. Organizaţia umanitară Concordia invită pe toţi cei care vor să alerge pentru ca tineri defavorizaţi să poată învăţa o meserie în Şcoala de Meserii de pe Centura de Vest a Ploieştiului. Pe data de 14 mai, la Bucureşti se desfăşoară Bucharest Half Marathon, iar participanţii pot alege în ce cauză socială va ajunge taxa lor de participare.

Școala de Meserii CONCORDIA din cadrul Centrului pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA oferă oportunități incluzive de formare profesională pentru 40 de tineri anual, garantând accesul tinerilor defavorizați social la educație și formare profesională de calitate.

Centrul organizează cursuri de formare profesională cu o durată de până la doi ani pentru meseriile de brutar/patiser, tâmplar, bucătar, chelner şi lucrător în cultura plantelor, iar la terminarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) și în Uniunea Europeană. Cursurile organizate de Școala de Meserii CONCORDIA pun un mare accent pe formarea practică, 75% reprezentând pregătire practică și 25% teorie.

Poți fi la curent cu activitățile Școlii de Meserii pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/ScoalaMeseriiConcordia/

Elevii atelierelor de tâmplărie și agricultură locuiesc într-una din casele de la CONCORDIA Orașul Copiilor din Ploiești, Șoseaua Centura de Vest 1A. Aceștia beneficiază, două zile pe săptămână, de programul Școala pentru Viață și au acces mai ușor la psiholog, case manager, job coach, precum și la alte activități educative și recreative desfășurate în cadrul școlii. Pentru o bună desfășurare a activităților avem nevoie de:

1. Amenajarea unui atelier de tâmplarie pentru predarea orelor de teorie împreună cu demonstrații practice și pentru desfășurarea propriei activități.

Materiale necesare: banc de lucru, scule și unelte, mașină de șlefuit, mașină de rindeluit, mașină de frezare și găurire, dulap metalic și alte materiale.

Costuri estimate: 3.500 EUR.

2. Amenajarea unui spațiu de lucru pentru elevii de la agricultură pentru activități pe timpul iernii: punerea semințelor în pământ și obținerea răsadurilor.

Materiale necesare: pomi fructiferi, rafturi, lădițe, unelte de grădină, banc de lucru și alte materiale.

Costuri estimate: 2.500 EUR.

Total: 6.000 EUR.

Aici puteţi găsi mai multe detalii despre înscrierea la maraton: http://concordia.org.ro/ajuta-si-tu/alearga-pentru-o-cauza/