Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Alcoolemie record depistată la un şofer oprit ieri, pe o stradă din Plopeni

26 mai 2021
Share:
Alcoolemie record depistată la un şofer oprit ieri, pe o stradă din Plopeni

În controalele pe care le fac periodic în trafic, poliţiştii prahoveni au de multe ori surprize uriaşe. Conducători auto cu alcoolemii atât de mari încât cu greu îşi pot imagina cum s-au urcat la volan şi au ajuns în punctul în care au fost depistaţi sau cum de nu intrau în comă alcoolică. Unii sunt implicaţi în accidente rutiere, dar cei mai mulţi sunt depistaţi întâmplător. 

Ieri, în jurul orei 14:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Băicoi au observat pe DJ 100 D, în comuna Scorțeni, un autoturism staționat, ieșit de pe partea carosabilă, care prezenta avarii, la volan fiind depistat un bărbat.

Din cercetări, a rezultat faptul că, în timp ce se afla la volanul autoturismului, conducătorul auto a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu gardul unui imobil și cu un indicator rutier. Întrucât bărbatul de 33 de ani emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest.

Rezultatul a indicat o valoare de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 Tot ieri, în jurul orei 21:00, pe Bulevardul Independenței din orașul Plopeni patrula de siguranță publică a depistat în trafic un conducător auto, în vârstă de 44 de ani, care în urma testării cu aparatul etilotest a avut rezultat pozitiv, fiind înregistrată o valoare de 2,66 mg/l alcool pur în aerul. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

info IJP Prahova