Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Ai până în 23 de ani, minim 8 clase şi vrei să te califici profesional? Vezi unde şi când poţi face asta!

25 august 2017
Share:
Ai până în 23 de ani, minim 8 clase şi vrei să te califici profesional? Vezi unde şi când poţi face asta!

Tinerii cu vârsta de până la 23 de ani, care au absolvit cel puțin învățământul gimnazial și care doresc să obțină o calificare profesională, se pot înscrie în perioada 29-31 august – sesiunea de toamnă –în sistemul de învățământ profesional dual, organizat în parteneriat cu operatori economici.

Școlarizarea are o durată de trei ani și include stagii de practică în cadrul companiilor economice partenere. Elevii beneficiază de bursă lunară de 200 de lei, precum și de bursă suplimentară, transport, cazare și masă asigurate de operatorii economici în mod gratuit.

Pentru anul școlar 2017-2018, la nivel național, sunt 3.509 locuri organizate în 127 de clase. În sesiunea de vară au fost admiși pentru aceste locuri de școlarizare 1774 de elevi, iar pentru sesiunea de toamnă sunt disponibile 1735 de locuri.

”Susținerea și dezvoltarea învățământului profesional dual este răspunsul Guvernului la numeroasele solicitări venite din partea agenților economici care au nevoie de personal bine pregătit. La Brașov și în alte localități, acest concept, Școala fără Șomeri, s-a dovedit unul de succes. Pregătirea forței de muncă este una dintre pârghiile pentru susținerea ritmului de creștere economică. De aceea, este momentul să ne asumăm împreună, Guvern și mediul de afaceri, dezvoltarea învățământului profesional dual și să îi încurajăm pe investitori să se implice în pregătirea practică a tinerilor, viitorii lor angajați”, consideră premierul Mihai Tudose.

Cele mai solicitate calificări din oferta educațională pentru anul școlar 2017-2018 sunt cele de mecanic auto, confecționer produse textile, operator mașini cu comandă numerică, strungar, sudor, brutar-patiser, comerciant-vânzător.

Mai multe informații privind oferta educațională pentru învățământul profesional dual se regăsesc pe site-urile inspectoratelor școlare județene, respectiv al municipiului București sau la sediile acestora.

În Prahova vor exista trei clase de învăţământ profesional dual-în cadrul Liceului Tehnologic Agromontan „Romeo Constantinescu” din Vălenii de Munte, îunde vor fi pregătiți tineri în meseriile: tâmplar universal ( 15 locuri) și mecanic utilaje și instalații în industrie ( 10 locuri), și două clase în domeniul mecanic la Liceul Tehnologic „Tase Dumitrescu” din Mizil, pentru meseriile: mecanic agricol ( 20 de locuri), sudor ( 14 locuri), operator la mașini cu comandă numerică ( 14 locuri).

foto ilustrativa Scoala de Meserii Concordia