Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

A fost semnat parteneriatul pentru construirea centurilor ocolitoare ale oraşelor Comarnic, Azuga şi Buşteni!

7 decembrie 2022
Share:
img-20220806-wa0107-jpeg-1659858772.jpeg

Consiliul Judeţean Prahova anunţă începerea demersurilor pentru lucrările la centurile ocolitoare ale oraşelor Comarnic, Azuga și Bușteni. În lipsa autostrăzii Ploieşti-Braşov se speră că aceste drumuri vor ajuta la fluidificarea traficului aglomerat de pe DN1, pe Valea Prahovei. Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, și Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au semnat, astăzi, 07.12.2022, în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, un acord de parteneriat pentru construirea acestor centuri, iar Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, va finanța aceste lucrări din fonduri europene.

În baza acordului de parteneriat semnat cu CNAIR, Consiliul Județean Prahova va scoate la licitație, în zilele următoare, cele două obiective de investiții. Centura Comarnicului va avea 5,860 km și va fi finalizată în doi ani de la semnarea contractului de proiectare și execuție. Drumul de acces rutier complementar necesar descongestionării circulației din zonele centrale ale orașelor Bușteni și Azuga va avea 9,434 Km și va fi finalizat în trei ani. Lucrările presupun construcția părții carosabile, a unui semitunel, a unor poduri, podețe, pasaje subterane și supraterane, intersecții simple cu străzile locale și giratorii la intersecția cu DN1, lucrări de apărări de maluri, terasamente și de consolidare versanți. 

Studiile de fezabilitate pentru cele două obiective de investiții au fost realizate de Consiliul Județean Prahova, au primit avizul Comisiei Tehnico-Economice de la CNAIR și toate celelalte avizele necesare. Proiectele sunt complementare celor pe care Ministerul Transporturilor urmează să le dezvolte în anii următori pe Valea Prahovei.
Finanțarea celor două obiective de investiții este asigurată de Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, din fonduri europene – prin Programul Operațional de Transport 2021-2027, iar valoarea estimată a acestor lucrări este de 341 milioane lei pentru Acces rutier cu descărcare A3 – Comarnic, respectiv de aproape 838 milioane lei pentru Acces rutier complementar cu descărcare A3 Azuga-Bușteni.

comunicat de presa

foto arhiva