Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

În România este umilitor să fii persoană cu dizabilităţi! Vezi cum e urcat în tren un bărbat în scaun rulant-Video şi foto

15 mai 2017
Share:
În România este umilitor să fii persoană cu dizabilităţi! Vezi cum e urcat în tren un bărbat în scaun rulant-Video şi foto

Nu trăiesc într-un scaun rulant, dar cunosc suficient de multe persoane care au avut ghinionul să rămână imobilizate într-unul. Trecând peste suferinţa fizică şi emoţională, cea mai grea este integrarea, momentul în care vezi că lumea nu este făcută pentru tine, că societăţii nu-i mai pasă de tine atunci când nu mai corespunzi "normelor generale de convieţuire". Cei pe care îi cunosc eu, toţi, fără deosebire, vor să ducă o viaţă independentă şi refuză să fie ajutaţi la chestii la care eu simt nevoie să-i ajut. Gândiţi-vă cât de umilitor este să fii luat pe sus de oameni şi urcat într-un tren sau alt mijloc de transport pentru că nimeni nu s-a sinchisit să-ţi ofere condiţii să o poţi face singur.

O scenă revoltătoare a fost suprinsă mai devreme de o prietenă în Gara de Nord Bucureşti. Pentru că trenul respectiv nu dispune de mijloacele necesare urcării scaunelor rulante, doi bărbaţi l-au ajutat pe un altul aflat în scaun să urce în tren. Acesta a fost luat efectiv pe sus şi urcat şi probabil tot din mila călătorilor, bietul om va fi şi coborât.

Astfel de scene nu mai miră demult pe nimeni, dar asta nu înseamnă că ele sunt în regulă. În România există legi care reglementează exact ce dotări trebuie să existe pentru persoanele cu dizabilităţi, dar din nefericire foarte des aceste legi sunt încălcate.

https://youtu.be/xUc-qtic8Uw