Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Start-Up Nation ar putea începe în iunie. Vezi ce a spus Ilan Laufer despre acest program, dar şi despre Harta Investiţiilor-Video

5 mai 2017
Share:
Start-Up Nation ar putea începe în iunie. Vezi ce a spus Ilan Laufer despre acest program, dar şi despre Harta Investiţiilor-Video

La începutul lunii aprilie ar fi trebuit să demareze programul Start-Up Nation prin care antreprenorii care înfiinţează firme şi angajează minim 2 persoane pe care le păstrează cel puţin 3 ani, pot primi maxim 44.000 de euro nerambursabili.  Banii primiti pot fi folositi prin decont pentru salariile angajatilor, chirii, cursuri si echipamente, iar specialiştii îi sfătuiesc pe cei care vor aplica să aibă resurse pentru a-şi plăti angajaţii vreme de câteva luni, până vor primi fondurile din proiect.

Programul a fost anunţat de guvern la începutul acestui an, dar a fost amânat de două ori de Ministerul pentru Mediul de Afaceri şi Comerţ, astfel încât la 1 mai nu au început înscrierile. Ministerul a lansat un alt termen de deschidere, respectiv începutul lunii iunie.

17.000 de noi locuri de muncă anual în Start-up Nation

Până acum programul a fost prezentat în peste 30 de județe. Valoarea fondurilor pentru anul acesta este de 380 de milioane de euro şi dacă totul merge bine, ar trebui create minim 17.000 de locuri de muncă pe an.

Scopul programului este să finanțeze 10.000 de noi societăți anual pentru o perioadă de patru ani de zile.  Doar pentru anul acesta avem 1,7 miliarde de lei. Valoarea grantului este de 200.000 de lei, este suma maximă care poate fi accesată, sunt fonduri nerambursabile.

"La sfârşitul acestei luni va începe înscrierea în programul Start-Up Nation. Din acest punct de vedere, am conştientizat că avem nevoie de transformarea agenţiilor noastre în oficii teritoriale pentru implementare mai solidă care să preia şi investiţii străine" , a precizat Ilan Laufer, secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Programul "Start-up Nation Romania" a fost aprobat prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii și se adresează tinerilor cetățeni români, cu vârsta minimă de 18 ani, care vor să își înființeze o companie și care vor fi motivați să rămână în țară și să desfășoare activități de antreprenoriat.

Programul "Start-up Nation Romania" are ca obiectiv principal stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, îmbunătățirea performanțelor economice ale start-up-urilor, creșterea potențialului de accesare a surselor de finanțare și facilitarea accesului acestora la finanțare.

La Ploieşti, Ilan Laufer a făcut precizări şi despre Legea Parteneriatului Public-Privat şi despre Harta Investiţiilor din România. Urmăriţi în video-ul de mai jos detali despre acestea.

https://youtu.be/hK9tNqoWk0M