marți , 15 iunie 2021
Acasă / Social / Cercul de donatori Ploieşti ediţia XIII: De ce să donezi pentru atelierele pentru profesori!

Cercul de donatori Ploieşti ediţia XIII: De ce să donezi pentru atelierele pentru profesori!

Psihoterapeutul Irina Săcuiu este iniţiatoarea celui de-al treilea proiect de la Cercul de Donatori Ploieşti, eveniment ce se va desfăşura astăzi de la 18, pe zoom. Aceasta a observat modul în care pandemia a schimbat relaţiile dintre profesori şi elevi, şi unii şi alţii profund afectaţi de învăţarea la distanţă sau de măsurile într-o continuă schimbare care îi aduce la şcoală dar cu respectarea unor restricţii.
Irina a observat că acest stres continuu ducea fie la frustrarea cadrelor didactice, fie la pedepse aplicate elevilor, ceea ce creează un abis între elevi și profesori, ori, pentru o educație eficientă, acest lucru este fix opusul a ceea ce ar fi normal să se întâmple.
Aşa că Irina a gândit nişte ateliere pentru profesori în care aceştia vor învăţa sau îşi vor reaminti cum trebuie să se conecteze și să comunice empatic cu elevii, cum să comunice cu părinții, cum să ofere feedback, cum să folosească tehnici liniștire și autoliniștire în condiții de stres extrem, precum și conștientizarea și accesarea propriilor resurse pentru a face față oricărui eveniment neplăcut sau chiar traumatizant , cum este cazul pandemiei.
Citește povestea proiectului aici: http://bit.ly/proiectpsihoeducatie

👉Susține acest proiect de psiho-educație alături de ceilalți, donând în siguranță aici https://mpy.ro/2py198er

“Deși societatea e în schimbare, modul de formare al profesorilor nu s-a schimbat mult în România. Iar profesorul este și el un OM. Un om cu emoții, cu trăiri, sentimente. Dacă luăm ultimul an în discuție, presiunea cea mai mare din sistemul de învățământ a fost pe profesor: el trebuia să-și adapteze materia la online, el trebuia să învețe singur să folosească platforme online, el trebuia să fie calm, liniștit, și să știe cum să mențină atenția elevilor la oră, indiferent dacă aveau sau nu computere suficient de performante pentru vedea copiii toți odată, să fie abili să lucreze cu jumătate de clasă fizic, cu jumătate online, iar lista poate continua. Iar această presiune vine din simplul fapt de a exista un vinovat. Ne e mai ușor să mergem mai departe dacă știm că există un vinovat. Însă problema rămâne nerezolvată, iar copiii sunt cei care plătesc. Eu am ales să văd ce au nevoie oamenii aceștia pentru a oferi o educație bazată pe ascultate, înțelegere, empatie. Dacă alegi ca mine, să susținem sistemul de învățământ în aceste momente critice, vino la Cercul donatorilor astăzi și hai să începem schimbarea”, spune Irina Săcuiu, iniţiatorul acestui proiect.

👉Pentru a primi linkul de participare, te rugăm să te înscrii aici http://bit.ly/inscrierecerc13

Magic 5 Atelier de Web Design si website

Verifică şi

Video- Eveniment de lansare deosebit la Hipodromul din Ploieşti. Numărul 4 al Lace Magazine by Loredana Chelba

Lace Magazine, revista prahovenilor care au ceva important de spus, a ajuns la numărul 4, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *