marți , 15 iunie 2021
Acasă / Administratie / Consilierii judeţeni au aprobat rectificarea bugetului în aşa fel încât să se poată plăti salariile angajaţilor DGASPC Prahova

Consilierii judeţeni au aprobat rectificarea bugetului în aşa fel încât să se poată plăti salariile angajaţilor DGASPC Prahova

Consilierii judeţeni prahoveni s-au întâlnit, astăzi, în şedinţă de îndată pentru a vota hotărârea privind rectificarea bugetului propriu al județului pe anul 2021 prin redistribuirea sumei de 2, 2 milioane de lei. În acest fel, se asigură salariile angajaţilor DGASPC Prahova, la două săptămâni după ce a fost aprobat bugetul în integralitatea sa. 

Astfel, potrivit raportului făcut de direcţia economică care însoţeşte proiectul de hotărâre, rectificarea bugetului propriu al județului este motivată de necesitatea alocării sumei de 9.203,00 mii lei  pentru D.G.A.S.P.C. Prahova la titlul „cheltuieli de personal”, în vederea asigurării drepturilor salariale ale lunii aprilie a.c., conform solicitării nr.IA15738/28.04.2021.

Alocațiile bugetare insuficiente pentru această instituție se datorează faptului că D.G.R.F.P.Ploiești nu a repartizat sumele defalcate din TVA  pe trim.II la nivelul solicitat.

Față de cele prezentate propunem:

  • redistribuirea sumei de 205,00 mii lei de la cap.51.02.- „Autorități publice și acțiuni externe” la cap.68.02.- „Asigurări și asistență socială”;
  • redistribuirea sumei de 998,00 mii lei de la „Programul pentru școli al României”, pentru finanțarea sistemului de protecție a copilului (3.400,00 mii lei)  și a  centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap (3.598,00 mii lei), în vederea asigurării finanțării D.G.A.S.P.C. Prahova în luna aprilie a.c. (influența se reglează în mod corespunzător în trim.III a.c.).

Sătui să tot fie chemaţi la şedinţe de îndată pe teme care s-ar putea discuta în şedinţe ordinare, consilierii PSD-PPUSL au luat poziţie faţă de această situaţie din ce în ce mai frecventă şi totodată au transmis un comunicat de presă în acest sens pe care îl redăm mai jos:

“Referitor la ședința de astăzi, 6 mai 2021, a Consiliului Județean Prahova, grupul de consilieri județeni PSD-PPU(sl) face următoarele precizări:

Este inadmisibil, ca la numai două săptămâni de la aprobarea bugetului, să se vină cu rectificare pentru asigurarea fondului de salarii aferent lunii aprilie pentru personalul DGASPC Prahova (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului).

Cum a fost structurat bugetul județului Prahova fără a include sumele necesare salarizării personalului din DGASPC? De ce nu au fost prevăzuți banii necesari în buget? Cine răspunde pentru asta și ce se va întâmpla mai departe?

Incompetența si neprofesionalismul pornesc chiar de la Guvern, atâta timp cât Ministerul Finanțelor Publice, prin Direcția Regională de Finanțe Publice Prahova, nu a repartizat sumele defalcate din TVA pe trimestrul II la nivelul solicitat.

Cine răspunde pentru situația în care am ajuns astăzi? De ce să sufere oamenii pentru greșelile altora?

De ce acum două săptămâni, la ședința de aprobare a bugetului propriu al CJ Prahova, angajații Direcției Economice nu au făcut cunoscută public această situație?

Grupul nostru va susține acest proiect, dar tragem în același timp un semnal de alarmă față de modul în care aceste situații devin din ce în ce mai frecvente precum și față de maniera în care acestea sunt gestionate în mod neprofesionist”

 

Magic 5 Atelier de Web Design si website

Verifică şi

Circulație rutieră restricționată pe drumul județean Brebu-Pietriceaua

Circulația pe DJ 214 a fost restricționată la ieșirea din Brebu spre Pietriceaua, din cauza …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *