vineri , 7 mai 2021
Acasă / Evenimente / 237 de clădiri ale unor instituţii publice din Prahova ar putea fi reabilitate termic cu bani europeni

237 de clădiri ale unor instituţii publice din Prahova ar putea fi reabilitate termic cu bani europeni

Consiliul Județean Prahova a depus un proiect pentru reabilitarea termică pe fonduri europene a unui număr de 237 clădiri.
Acestea aparțin unor instituții publice din 34 de localități ale județului, după cum urmează: Băicoi, Breaza, Comarnic, Plopeni, Sinaia, Slănic, Urlați, Ploiești, Adunați, Aluniș, Albești Paleologu, Ariceștii Zeletin, Bănești, Bătrâni, Bertea, Boldești Grădiștea, Brebu, Bucov, Cocorăștii Mislii, Cornu, Dumbrava, Dumbrăvești, Drajna, Gherghița, Gornet, Gura Vadului, Gura Vitioarei, Lipănești, Plopu, Posești, Predeal Sărari, Ștefești, Tomșani și Valea Călugărească.
„Creșterea eficienței energetice a fondului de clădiri din județul Prahova este unul dintre obiectivele importante ale Consiliului Județean. Ne-am înscris într-un program care permite mobilizarea de investiții pentru reabilitarea termică a clădirilor publice și urmărim economii majore de energie, precum și reducerea substanțială a emisiilor de dioxid de carbon”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.
Creșterea eficienței energetice a clădirilor este unul din obiectivele programului “South-Muntenia Energy Efficiency for Public Buildings Investment Programmeˮ. Acest program este implementat de Banca Europeană de Investiții în cadrul unui acord cu Comisia Europeană și este finanțat din Horizon 2020 Framework Programme pentru Cercetare și Inovare.
Valoarea finanțării acordate este de până la 90% din costurile eligibile, iar beneficiarii eligibili sunt: autorități publice locale, autorități regionale, organisme publice.
În cadrul proiectului vor fi finanțate dezvoltarea de sisteme energetice eco-eficiente, integrarea de sisteme de energie regenerabilă la nivelul clădirilor (panouri solare, panouri fotovoltaice), dezvoltarea de sisteme de transport public curate și eficiente din punct de vedere energetic.
comunicat de presa CJ Prahova
foto cu caracter ilustrativ

Verifică şi

Trei locuinţe din satul Livadea sunt în pericol de a fi distruse de o alunecare de teren

O alunecare de teren poate pune în pericol 3 locuințe din satul Livadea, comuna prahoveana …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *