sâmbătă , 10 aprilie 2021
Acasă / Social / Interviu video cu directorul CN “I.L. Caragiale” din Ploieşti, Carmen Băjenaru: “Palatul este locul în care mă simt cel mai bine. Mama, eu şi fiica mea am învăţat aici!”

Interviu video cu directorul CN “I.L. Caragiale” din Ploieşti, Carmen Băjenaru: “Palatul este locul în care mă simt cel mai bine. Mama, eu şi fiica mea am învăţat aici!”

Era vineri dimineaţă când am mers la Colegiul Naţional I.L. Caragiale din Ploieşti pentru a sta de vorbă cu doamna director Carmen Băjenaru. Ne-a întâmpinat în curte şi până am luat din maşină tot ce aveam nevoie pentru filmare a avut timp să rezolve pe loc două probleme. Mă rog, problemuţe, în sensul că un grup de trei fete fusese prins când tocmai ieşea nejustificat din curtea liceului şi un băiat a fost predat direct părinţilor care veniseră să îl ia mai devreme pentru că acesta se simţise rău. Zâmbesc şi îi spun doamnei director că aceşti copii nu vor avea nicio amintire haioasă din liceu care să includă şi o oră chiulită şi că observ că menţine denumirea de Bastilia în mod concret. „Eu şi toţi profesorii avem datoria de a-i proteja pe elevi atunci când ei sunt la şcoală. Părinţii îi lasă în grija noastră şi sunt liniştiţi la serviciu tocmai pentru că ştiu că noi ne facem treaba. Inclusiv de paznici”.

Intrăm în clădire şi o găsesc atât de tristă cu puţini elevi. „Palatul” cum îi zice doamna director a fost dotat cu tot ce a cerut Ministerul Educaţiei pentru ca orele să se poată desfăşura şi în pandemie. „Fără părinţi nu am fi reuşit şi mă bucur că ne sunt mereu alături şi că am format în atâţia ani o comunitate frumoasă în jurul colegiului. De multe ori nici nu e nevoie să cerem că ne vin în întâmpinare”.

Cât despre infectarea copiilor în şcoală, doamna Băjenaru a observat că în puţinele situaţii de îmbolnăviri în rândul elevilor din Caragiale, acestea nu s-au produs în şcoală, ci în familie.

Doamna profesor Carmen Băjenaru este director al CN “I.L. Caragiale” din 2017, dar până atunci a fost elev al liceului şi pe urmă profesor de istorie, adică şi-a trăit cam toată viaţa în Palat. Ii este drag, ca o a doua casă şi se implică pentru ca renumele unuia dintre cele mai bune colegii din ţară să crească şi mai mult. Asta înseamnă răspuns creativ la multe provocări, dar doamna Băjenaru crede că pentru orice problemă există mai multe soluţii, iar pandemia este genul de situaţie care poate fi trecută cu bine, atunci când există înţelegerea că lucrurile pot fi făcute şi altfel.

Despre elevi şi părinţi, despre rezultate excepţionale, despre şcoală în pandemie şi în general despre o viaţă trăită în CN”I.L. Caragiale” şi despre multe altele puteţi descoperi din interviul video de mai jos:

Verifică şi

Campanie online şi offline “Salvaţi copiii” pentru responsabilizarea părinţilor şi copiilor în era digitală

Pandemia a accentuat problemele copiilor expunându-i şi mai mult la riscuri ca utilizarea excesivă a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *