marți , 15 iunie 2021
Acasă / Social / Echipa UPG Ploieşti, campioană europeană a anului 2021 la concursul Petrobowl

Echipa UPG Ploieşti, campioană europeană a anului 2021 la concursul Petrobowl

Echipa studențească  a Universităţii Petrol-Gaze din Ploiesti a devenit campioana europeană a anului 2021 a concursului Petrobowl, un concurs inter-universitar între Student Chaptere, de tip “răspuns-fulger” despre aspecte tehnice și non-tehnice ale industriei de petrol si gaze, organizat de Society of Petroleum Engineers. 

Society of Petroleum Engineers (SPE) este cea mai mare organizatie de studenti, ingineri, oameni de stiinta si alti profesionisti din segmentul upstream al industriei de petrol si gaze. SPE are peste 140 de mii de membri din peste 140 de țări. Misiunea organizatiei este de a colecta, disemina si schimba cunostinte despre explorarea si exploatarea zacamintelor de hidrocarburi si tehnologiile adiacente pentru binele comunitatii.

Student Chapter-ele, printre care se numară si Petroleum-Gas University of Ploiesti SPE Student Chapter, reprezintă organizații afiliate la organizația-mamă (SPE), compuse exclusiv din studenți.

Anul acesta, în perioada 16-17 Martie, Student Chapter-ul UPG-ului a participat la etapa europeană a concursului Petrobowl, un concurs inter-universitar între Student Chaptere de tip “răspuns-fulger” despre aspecte tehnice și non-tehnice ale industriei de petrol si gaze.

La această etapă europeană au participat 15 dintre cele mai renumite Universități de profil din  Scotia, Franta, Austria, Germania, Italia, Marea Britanie, Croatia, Danemarca, Norvegia și România.

Studenții reprezentanți ai Universității Petrol-Gaze din Ploiesti s-au întrecut în cunoștințe cu studenți din Universitatea Politehnica din Milano, Universitatea Norvegiană de Științe și Tehnologie, Scoala Superioară de Petrol din Franța și Universitatea Stavanger din Norvegia în etapa finală.

Echipa de studenți campioni  a fost formată din următorii :

  1. Andrei Blănaru, masterand la Facultatea de Inginerie Mecanica si Electrica, specializarea Ingineria Exploatarii Optimale a Utilajului Petrolier
  2. Umberto Beli, masterand la Facultatea de Ingineria Petrolului si Gazelor, specializarea Forajul Sondelor
  3. Eduard Mihoc, masterand la Facultatea de Ingineria Petrolului si Gazelor, specializarea Inginerie de Zacamant
  4. Andrei Baican, masterand la Facultatea de Ingineria Petrolului si Gazelor, specializarea Inginerie de Zacamant si Forajul Sondelor
  5. David Muscă (căpitan), student in anul III la Facultatea de Ingineria Petrolului si Gazelor, specializarea Inginerie de Petrol si Gaze

Echipa Universității Petrol-Gaze din Ploiesti a devenit Campioana Europeană a anului 2021 și va participa la etapa intenatională care se va desfășura în perioada 21-23 Septembrie în Dubai, unde cele mai bune 32 de echipe din lume se vor întrece pentru un loc cât mai onorabil în ierarhia mondială.

info UPG Ploieşti

 

Magic 5 Atelier de Web Design si website

Verifică şi

Video- Eveniment de lansare deosebit la Hipodromul din Ploieşti. Numărul 4 al Lace Magazine by Loredana Chelba

Lace Magazine, revista prahovenilor care au ceva important de spus, a ajuns la numărul 4, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *