sâmbătă , 10 aprilie 2021
Acasă / Social / Ploieşteni cu care ne mândrim: Echipa de atletism a CSM Ploieşti, campioană naţională

Ploieşteni cu care ne mândrim: Echipa de atletism a CSM Ploieşti, campioană naţională

În campania Ploieşteni cu care ne mândrim, Primăria Ploieşti prezintă astăzi, performanţele ECHIPEI DE ATLETISM A CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL PLOIEȘTI, formată din DANIEL PETRE REZMIVES, ALEXANDRU GEAMĂNU, MIHAI VASILIU, FLORIN NICA și CONSTANTIN ANDONII. 
Membrii lotului de atletism al Clubului Sportiv Municipal Ploiești au fost desemnați, la începutul acestui an, campioni naționali în finala destinată seniorilor și seniorilor U23 (tineret).
Astfel, Daniel Petre Rezmiveş a devenit, din nou, campion naţional al probei de „60 metri plat”, cu o performanță de 6,77 secunde, care i-a asigurat baremul de calificare la Campionatul European de Atletism care va avea loc, în acest an, în perioada 5 -7 martie, la Torun – Polonia.
În proba de ştafetă „4×2 ture”, Alexandru Geamănu, Mihai Vasiliu, Florin Nica şi Constantin Andonii au devenit campioni naţionali de seniori graţie unei performanţe foarte bune, ei reuşind să încheie cursa în 3:03.59 minute.
Alexandru Geamănu înregistrează și un nou record personal, cu un timp de 6,96 în proba de 60 metri plat, care i-a asigurat locul 9 la seniori şi 7 la tineret.
Rezultatul remarcabil obținut în finala Campionatului Național de către Daniel Petre Rezmiveş a precedat o altă reușită a tânărului atlet ploieștean: locul 8 în finala de 60 de m a Campionatului Balcanic de la Istanbul – o competitție cu un nivel foarte ridicat, în care ploieșteanul a fugit bine în „serii”, reuşind să aibă cel de-al cincilea timp al calificărilor, 6.82 secunde și 7.00 secunde în finală.
În aceste zile, Petre Rezmiveș este în Polonia, la Torun, unde participă la Campionatul European de Sală, fiind singurul sprinter din România calificat la această competiție.
Notabilă este și performanţa Teodorei Iancu, campioana națională a României la săritura în înălţime, cu 1.60 metri, care i-a oferit locul 7 în competiţia senioarelor şi 5 în cea de la „U23”.
Sportivă polivalentă, Teodora s-a remarcat, la cei doar 17 ani, și ca jucătoare de volei, reușind calificarea, împreună cu lotul național al României, la Campionatul Mondial care se va desfășura, în acest an, în Mexic.
Atleţii Clubului Sportiv Municipal Ploiești sunt pregătiţi de Augustin Iancu (care este și Secretar General al Federației Naționale de Atletism) și de Robert Munteanu.

Verifică şi

Finanţările din sectorul ONG pot fi verificate de acum pe Platforma Donatorilor

Federaţia “Fundaţiile comunitare din România” a lansat Platforma Donatorilor, aplicația care transparentizează datele despre finanțările …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *