sâmbătă , 10 aprilie 2021
Acasă / Locuri de munca / Ce trebuie să ştiţi dacă doriţi să lucraţi în Germania sau Marea Britanie!

Ce trebuie să ştiţi dacă doriţi să lucraţi în Germania sau Marea Britanie!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova aduce în atenţia cetăţenilor prahoveni care intenţionează să lucreze în acest an în  Germania, o serie de informaţii cu privire la munca sezonieră în această ţară. Ministerul Alimentaţiei, Agriculturii şi Pădurilor din Bavaria a realizat un film de informare, cu subtitrare în limba română, destinat lucrătorilor sezonieri. În conţinutul acestuia sunt descrise noile condiţii de muncă şi de cazare, cu respectarea restricţiilor în vigoare, precum şi noile proceduri introduse în acest context. 

Lucrătorii trebuie să prezinte un teste covid negativ care să nu fie mai vechi de 48 de ore sau să permită prelevarea unui test. Urmează înregistrarea la mai multe instituţii. În film sunt prezentate inclusiv condiţiile de cazare si de lucru respectand situaţia actuala.

 

 

 

Pe site-ul Inspecţiei Muncii la secţiunea Noutăţi, sub titlul  „Munca sezonieră în Germania” se află o serie de informaţii privind drepturile şi condițiile-cadru pentru lucrătorii sezonieri din agricultură începând cu 1 ianuarie 2021, în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă și cerințele legate de virusul corona, precum şi lista agenților de plasare  forță de muncă în străinătate, înregistrați la inspectoratele teritoriale de muncă.

De asemenea, accesând link-ul BREXIT – Schimbările importante în relația cu UK la finalizarea perioadei de tranziție (31 decembrie 2020) !  de pe prima pagină a site-ului ITM Prahova, veţi găsi  alte materiale informative care au ca scop creşterea nivelului de informare a cetăţenilor români care doresc să muncească în Regatul Unit al Marii Britanii în contextul BREXIT: https://mmuncii.ro/j33/index.php/ro/2014-domenii/afaceri-europene-%C8%99i-rela%C8%9Bii-interna%C8%9Bionale/6140-schimbarile-inevitabile-in-relatia-cu-uk-la-finalizarea-perioadei-de-tranzitie.

Verifică şi

DGASPC Prahova caută asistenţi maternali profesionişti în cadrul proiectului Team-Up

Direcţia Generală de Asistenţă Socială Și Protecţia Copilului Prahova, în calitate de partener în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *