sâmbătă , 10 aprilie 2021
Acasă / Administratie / Rosal a fost amendată pentru depozitare neconformă a deșeurilor la statia de sortare Draganesti

Rosal a fost amendată pentru depozitare neconformă a deșeurilor la statia de sortare Draganesti

Instituția Prefectului-judetul Prahova a răspuns sesizarii noastre cu privire la faptul că societatea de salubritate Rosal depune gunoiul menajer cu încălcarea reglementărilor de mediu în vigoare, in fata stației de sortare deșeuri de la Drăgănești, fapt semnalat de un cititor, care și-a însoțit reclamația cu fotografii doveditoare.

Pe aceasta temă:https://prahovaeconomica.eu/2021/01/27/scrisoarea-cititorului-faceti-ceva-cu-muntii-de-gunoaie-din-fata-statiei-de-sortare-de-la-baraitaru/

Potrivit prefecturii, autoritățile de mediu fuseseră deja la fata locului și constataseră exact ceea ce reclamase și cititorul nostru. Rosal a fost amendată pentru încălcarea legii privind regimul deșeurilor.

Mai jos puteți citi integral răspunsul Prefecturii Prahova.

 

“În urma cererii dumneavoastră, înregistrată la instituţia noastră cu nr. 1593/2021, prin care, conform Legii nr. 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, solicitaţi informații referitoare la gunoiul menajer depozitat neconform la Stația de Sortare și Transfer Drăgănești, vă comunicăm următoarele:

   

Materialul jurnalistic realizat de dumneavoastră împreună cu solicitarea adresată au fost înaintate Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Prahova (GNM-CJPH), instituție abilitată în acest caz în verificarea și sancționarea neregulilor, în cazul constatării acestora. 

    Potrivit informațiilor comunicate Instituției Prefectului Prahova de către Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Prahova, în data de 26.01.2020, reprezentanți ai instituției amintite împreună cu reprezentanți legali ai operatorului SC Rosal Grup București Sucursala Ploiești Prahova au efectuat un control privind depozitarea deșeurilor la Stația de Transfer și Sortare Drăgănești, sat Bărăitaru, constatându-se faptul că pe amplasament erau depozitate deșeuri municipale amestecate.

    Activitatea de colectare și transport a deșeurilor menajere adunate din zona 3 Drăgănești se desfășoară în baza Autorizației de mediu nr. PH-241/21.07.2010, revizuită la data de 04.12.2019, în condițiile legii, astfel:

 

  • deșeurile reziduale cu biodegradabil de pe domeniul public sunt transportate la Stația de Tratare Mecano-Biologică din Ploiești;
  • deșeurile reciclabile, la Stația de Sortare Drăgănești;
  • deșeurile reziduale cu biodegradabil din piețe, la Stația de Tratare Mecano-Biologică din Ploiești;
  • deșeurile menajere și asimilate, provenite din zona 3 Drăgănești, sunt transportate la Stația de Transfer și Sortare Drăgănești, unde, pe cât posibil, se realizează sortarea acestora, ulterior fiind transportate în vederea tratării/eliminării finale, prin unități autorizate din punct de vedere al protecției mediului.

 

 

Față de cele menționate, GNM-CJPH a sancționat operatorul SC Rosal Grup București Sucursala Ploiești Prahova cu amenda în cuantum de 40.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor, cu modificările și completările ulteriore.

De asemenea, în urma controlului, au fost trasate de către GNM-CJPH o serie de măsuri cu termene scurte și precise”.

Verifică şi

Prahova: 35 de paturi covid libere. Încă 122 de persoane depistate pozitiv în ultimele 24 de ore

Din cele 366 de teste pentru depistarea noului coronavirus făcute ieri, 121 au fost pozitive, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *