duminică , 7 martie 2021
Acasă / Social / Foto şi video: Protest al grefierilor şi angajaţilor din penitenciare la Ploieşti pentru salarizare corectă

Foto şi video: Protest al grefierilor şi angajaţilor din penitenciare la Ploieşti pentru salarizare corectă

Peste 100 de sindicalişti ai Federaţiei Publisind protestează şi acum în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti faţă de măsurile fiscale şi sociale elaborate de Guvernul Câţu. Încă de ieri,  Federatia PUBLISIND care este reprezentativa la nivelul sectorului administratie publica, sectorului asistenta sociala, domeniului Penitenciare , domeniului MEDIU , Justiție: grup de unități: Ministerul Justiției și Curți de Apel, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Direcția Națională Anticorupție, parchetele de pe lângă curțile de apel, parchetele de pe lângă tribunale, parchetele de pe lângă judecătorii și parchetele militare, şi-a anunţâat intenţia de a picheta  Ministerul Justitiei, dar şi prefecturile din Constanta, Prahova, Mures. 

În intervalul 10-12, la Ploieşti au pichetat prefectura angajaţi din penitenciare, grefieri şi pensionari militari. Oamenii au fost paşnici şi s-au folosit de vuvuzele şi afişe pentru a-şi striga nemulţumirile. Liderii au fost invitaţi la dialog de către subprefectul George Brezoi, care va transmite doleanţele la autorităţile abilitate să le rezolve.

Revendicările generale sunt :eliminarea inechitatilor salariale din sistemul public, aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor şi un salariu minim corelat cu cresterea preturilor de consum, iar în ceea ce îi priveşte pe protestatarii de la Ploieşti, aceştia au cerut tratament egal in materie de drepturi salariale intre politisti si politistii de penitenciare (acordarea titlului de specialist de clasa in Politia Penitenciara) şi modificarea legii-cadru pentru eliminarea inechităților salariale din grefa judiciară si probatiune, precum și o salarizare corectă a personalului.

Potrivit comunicatului de presă “protestele PUBLISIND se afla in derulare si vor continua pe termen nedeterminat. Conform Calendarului aprobat in cadrul Biroului executiv al PUBLISIND, a doua actiune care se organizeaza in anul 2021 este planificata pe data de 20 ianuarie 2021, incepand cu ora 10,00 la sediul Ministerului Justitiei dar si in fata Prefecturilor din judetele Constanta, Prahova si Mures. PUBLISIND protesteaza contra inghetarii salariilor si sporurilor, impotriva neindexarii pensiilor cu valoarea inflatiei, precum si pentru o cresteree a salariului minim corelata cu cresterea preturilor. Nu cerem majorari salariale! Guvernul Romaniei trebuie sa respecte propriile acte normative asumate la nivel de executiv si aprobate in Parlamentul Romaniei.

Suntem bugetari iar acesta nu trebuie sa fie un stigmat! Noi nu ne putem negocia salariile asa cum nu putem refuza restrictiile, interdictiile si incompatibilitatile impuse de lege. Pentru o salarizare decenta si echitabila  ne asteptam randul inca din anul 2010, an in care o mare parte dintre drepturile noastre au fost eradicate, inclusiv plata muncii suplimentare. Avem o noua lege-cadru din anul 2017 care nu a fost aplicata decat pentru anumite familii ocupationale. Insa sectorul public nu este impartit in smecheri si fraieri. Nu putem inghiti la nesfarsit tergiversarile. Sporurile sunt inghetate din anul 2010. Din anul 2021 ingheata din nou si salariile dupa doar doi ani de aplicare a legii-cadru, insa ingheata exact acele salarii aflate mult sub nivelul prevazut de lege si care ar fi trebuit aduse la un nivel corespunzator pana in anul 2022. Apreciem că măsurile de austeritate impuse de Guvernul Câțu reprezintă ultima soluție la problemele economice pe care le traverseaza tara noastra. Cresterea deficitului bugetar este un pretext la indemana pentru toate guvernele dispuse in primul rand sa taie.

Toate sindicatele afiliate PUBLISIND resimt presiunea acestor masuri care vor adanci in loc sa rezolve inechitatile salariale din sistemul public, motiv pentru care se angajeaza cu toate fortele in protestele planificate. Suspendarea aplicarii legii-cadru privind salarizarea bugetarilor echivaleaza cu taierile salariale aplicate brutal in anii crizei economice, reprezentand masuri de austeritate care nu s-au dovedit eficiente si care au facut foarte dificila revenirea la normalitate. S-a demonstrat ca diminuarea puterii de cumparare a lucratorilor inclusiv prin cresterea insuficienta a salariului minim, afecteaza productivitatea. Cerem Guvernului sa renunte la aceste masuri si sa aplice legea, asa cum a fost adoptata de Parlamentul Romaniei”

 

Verifică şi

Evenimente de început de primăvară în muzeele prahovene

Consiliul Judeţean Prahova şi Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova prin secţiile sale muzeale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *