duminică , 7 martie 2021
Acasă / Administratie / Sute de ploieşteni au primit deja prima doză de vaccin anti covid

Sute de ploieşteni au primit deja prima doză de vaccin anti covid

Ieri a fost prima zi de vaccinare anti covid din etapa a II-a. Astfel, în doar două dintre centrele ploieştene se vaccinaseră ieri 360 de ploieşteni ( în centrul de la Colegiul Național “Al. I. Cuza” 240 de persoane, iar în centrul de la fostul Liceu “Ludovic Mrazek”, 120 de persoane). În cadrul acestei etape de vaccinare împotriva COVID-19 sunt incluse, spre a fi vaccinate, persoanele peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice și persoanele care desfășoară activități din domenii-cheie, esențiale. 
Astfel, la nivelul municipiului Ploieşti, sunt deschise 4 centre de vaccinare, după cum urmează:
•Colegiul Național Al. I. Cuza (sala de sport), strada Trei Ierarhi, nr. 10 – 4 puncte de vaccinare (amenajat de Primăria Ploieşti)
•Fostul Liceu Ludovic Mrazek (clădire Corp 2) – strada Mihai Bravu nr. 241 – 6 puncte de vaccinare (amenajat de Primăria Ploieşti)
•Spitalul Județean de Urgență Ploiești – sediul Spital Boldescu – 2 puncte de vaccinare;
•Spitalul Județean de Urgență Ploiești – sediul Nord – 2 puncte de vaccinare.
Detalii suplimentare legate de această campanie de vaccinare derulată de Guvernul României se pot afla accesând pagina de internet https://vaccinare-covid.gov.ro/comunicate-oficiale/
Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, până la data de 19 ianuarie 2021, în județul Prahova au ajuns 10.569 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2. Dintre acestea, 7.167 au fost consumate (ora raportării – 13.30), alte 3.392 fiind în curs de administrare personalului medico-sanitar, cât și beneficiarilor care s-au înscris în etapa a doua a acestei campanii.
Până în prezent, au fost 10 vaccinuri pierdute (1 – la Spitalul Voila, 1-la Spitalul Județean de Urgență Ploiești – sediu Boldescu, 8 – Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești. Acestea au intrat în totalul dozelor raportate ca fiind consumate)
De la debutul vaccinării (31 decembrie 2020) și până în prezent au fost înregistrate cinci reacții de tip alergic apărute în urma administrării serului Pfizer/BioNtech.
Vaccinarea este gratuită şi voluntară!
info Primăria Ploieşti şi Prefectura Prahova

Verifică şi

Parapet de beton de 1.5 km montat pe DN1 la Sinaia

Primăria Sinaia  împreună cu CNAIR a montat azi dispozitive de beton pentru creșterea gradului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *