marți , 26 ianuarie 2021
Acasă / Social / Bilanţul Fundaţiei Comunitare Prahova în 2020: 31 de proiecte pentru sănătate, educaţie şi asistenţă socială

Bilanţul Fundaţiei Comunitare Prahova în 2020: 31 de proiecte pentru sănătate, educaţie şi asistenţă socială

Fundaţia Comunitară Prahova se poate mândri şi anul acesta cu acţiuni umanitare la care a reuşit să coopteze întreaga comunitate. Cu ajutorul sponsorilor persoane fizice şi juridice, voluntarii de la Fundaţia Comunitară Prahova au reuşit să ajungă în spitale, în familii defavorizate, în centre pentru vârstnici, în centre de plasament şi în şcoli şi au demonstrat că împreună putem aduce schimbări importante şi benefice. Acum, la final de an, voluntarii au trimis o scrisoare de mulţumire tuturor celor care s-au implicat în proiectele lor, precizând toate proiectele în care s-au implicat. 

“Vă suntem recunoscători pentru generozitate și pentru implicare, pentru că ați fost alături de noi într-un an cu multe limite și provocări! Vă mulțumim în numele beneficiarilor noștri, copii, elevi, vârstnici, persoane vulnerabile, prahoveni cu inițiative locale, profesori și leaderi de ONG-uri. O comunitate unită este mai puternică în fața adversităților!

Alături de 30 donatori companii locale și 136 persoane fizice am reușit să susținem în Prahova, pe parcursul anului 2020, 31 de proiecte și 195 persoane aflate în situații vulnerabile, cu o sumă totală de 476.409 lei.

Prin campania „Uniți pentru sănătate” am donat echipamente de protecție medicală, tuneluri de dezinfectare, aparate medicale și soluții biocide achiziționate de noi în valoare de 176.000 leiproduse primite și redistribuite către spitale în valoare de 252.196 lei. Am distribuit aceste produse către 10 secții din 3 spitale prahovene și Serviciul de Ambulanță Prahova, de care au beneficiat peste 100 de medici ce au tratat mii de bolnavi în această perioada dificilă. Mulțumim pentru implicare Xella – Ytong, Francisc, Class Beton, Arge Com Impex, Asociația pentru Relații Comunitare, Betcon, Aguaki Trans, Botman, Kardynal Intserv Offices, MRS Residence Ploiești, Supermarket La Cocoș, Centrul European de resurse, Rad Rom Install Montaj, Oltina, Observatorul Prahovean.

Împreună cu ING și Fundația Comunitară București am acordat 85.000 lei fonduri pentru 568 de familii cu venituri foarte mici din Prahova, persoane care au fost afectate dramatic de starea de carantină și de pierderea locurilor de muncă.

Prin programul Științescu am susținut 14 proiecte de educație în STEM cu suma de 100.000 lei, desfășurate în Ploiești, Blejoi, Lapoș Câmpina, Ariceștii Rahtivani, de către 35 profesori și traineri pentru peste 500 de elevi. Proiectele sunt încă în desfășurare, activitățile au avut loc on-line sau fizic, atunci când situația a permis. Mulțumim pentru încredere și suport Colen Impex, Ina Dent, Class Beton, Farmaciile Farmex, Expotehnica.

Prin programul Cercul de donatori am susținut trei proiecte: Centrul Trambulina a organizat ateliere de tipul școală după școală pentru 15 copii defavorizați, iar în perioada de urgență a reușit să susțină familiile lor cu alimente și produse de igienă. Denisa Voicu a amplasat căsuțe cu cărți în Câmpina, Ploiești, Breaza și Nistorești, iar Școala Nicolae Bălcescu din Ploiești va renova amfiteatrul exterior și cu ajutorul nostru.

În decembrie am fost alături de 94 de vârstnici din Centrul de Ingrijire și Asistență Liliești – Băicoi și de 101 copii din familii defavorizate cu cadouri formate din haine și încălțăminte de iarnă, jocuri, rechizite, produse de igienă și pachete cu dulciuri. În plus, pentru centrul de persoane vârstnice am putut achiziționa un concentrator de oxigen. A fost o bucurie să continuăm seria faptelor bune împreună cu OMV Petrom prin campania „Fii și tu Moș Crăciun”, campanie care se desfășoară deja de 13 ani. Am fost ajutoare de nădejde pentru ca 68 de copii din comunele Măgurele și Telega județul Prahova și comuna Aninoasa județul Dâmbovița să se bucure de cadouri generoase.  Prin campania realizată împreună cu MRS Resindence Ploiești, „Bucurii de sărbători”,  33 de copii aflați în familii de plasament din județul Prahova și 94 de vârstnici s-au bucurat de surprizele oferite. Magia Crăciunului există, iar prin cele două campanii am reușit să o trasmitem mai departe!

Nu am fi putut ajuta anul acesta fără încrederea și suportul oferite de partenerii locali OMV Petrom, OMV Petrom – Rafinaria Brazi, Proleasing Motors, Federal Mogul Motorparts România, Artsani, Class Beton, Britt Structures, Niko Auto, Politeh, Compani 94 Pîrnău, Grano Agro, ROENGG Consulting, Anghel Popescu Consulting, Incorom și de partenerii strategici Romanian American Foundation, Fundația pentru Parteneriat, Asociația pentru Relații Comunitare, Federația Fundațiilor Comunitare din România, AEK Design. Mulțumim pentru promovarea activităților Observatorul Prahovean, Prahova Economică, Republika Ploiești, Radio Prahova, Valea Prahovei TV, Iubesc Ploieștii, Ploieștii, Lace Magazine, cât și tuturor celor care ați transmis mai departe mesajele noastre. 

La final de an, recunoștința și gândurile noastre bune merg către toți cei împreună cu care am învățat până acum, dar mai ales anul acesta, ce înseamnă reziliența, adaptarea, curajul, grija, încrederea și speranța!

Vă dorim tuturor un An Nou cu bucurie și nădejde într-o lume mai bună!

Fundația Comunitară Prahova
Consiliul de conducere și echipa executivă

Daniela, Camelia, Cristina, Corina, Bianca, Isabela, Bianca și Alina”.

Noi îi felicităm pe prietenii de la Fundaţia Comunitară Prahova şi îi asigurăm că le vom fi mereu alături în toate proiectele menite să îmbunătăţească viaţa în judeţ.

La mulţi ani, dragilor! 

Verifică şi

Ploieșteni cu care ne mândrim: Vlad Hirlav Maistorovici, violonist, compozitor și dirijor de renume mondial

PLOIEȘTENI CU CARE NE MÂNDRIM Campania Ploieșteni cu care ne mândrim continua cu VLAD HÎRLAV …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *