marți , 9 martie 2021
Acasă / Administratie / “Ploieşteni cu care ne mândrim”, campania Primăriei Ploieşti: Alexa Tudose, românca de aur la informatică!

“Ploieşteni cu care ne mândrim”, campania Primăriei Ploieşti: Alexa Tudose, românca de aur la informatică!

Primăria Municipiului Ploieşti doreşte să promoveze, şi în mediul online, oamenii remarcabili ai oraşului nostru, ploieşteni din diferite domenii de activitate, care devin exemple bune de urmat și care au oferit Ploieştiului valoare şi notorietate, prin performanțele pe care le-au obținut. De astăzi, atât prin intermediul pagini oficiale de internet a municipalităţii ploieştene, www.ploiesti.ro, dar şi pe pagina de socializare https://www.facebook.com/ploiestiprimarie, primăria va prezenta poveşti de succes ale ploieştenilor care s-au evidenţiat în domeniul lor de activitate sau au făcut ceva pentru comunitate. 

Ploieştenii cu care ne mândrim va fi o rubrică special creată pe site-ul Primăriei Municipiului Ploieşti, dar şi pe pagina de Facebook a instituţiei, prin care vom promova concetăţeni valoroşi, creativi, talentaţi şi competitivi, care, prin activitatea desfăşurată, au un impact direct şi pozitiv în viaţa comunităţii locale şi nu numai.

Numele şi realizările acestor semeni vor duce mai departe numele oraşului nostru.

Ne-am îndreptat, astfel, atenţia spre acest gen de comunicare şi promovare publică, deoarece mediul online reprezintă un suport inteligent, care asigură rapid, modern şi eficient transmiterea informaţiilor la nivel local, naţional şi chiar internaţional.

Aşadar, invit ploieștenii să urmărească această nouă rubrică şi să participe activ cu mesaje, dacă doresc, iar celor care fac cinste oraşului nostru le ofer gânduri pline de apreciere şi mulţumiri ” a declarat pe acest subiect primarul Andrei Liviu Volosevici.

Prima ploişteancă prezentată în această campanie este Alexa Tudose, o tânără care a obţinut toţi anii de şcoală premii importante la concursuri şi olimpiade de informatică la nivel naţional şi internaţional şi care este acum studentă în primul an la Oxford. 

“PLOIEȘTIUL, orașul lui Nichita și al lui Caragiale, orașul compozitorului Paul Constantinescu sau al arhitectului Toma Socolescu încearcă și reușește, adesea, să rămână demn de renumele pe care predecesorii noștri i l-au creat.
Locuitori ai orașului nostru, din diferite domenii de activitate, și-au pus serios amprenta și i-au adăugat valoare prin performanțele pe care le-au obținut.
Ne-am gândit să vă facem cunoscute și dumneavoastră, tuturor celor care accesați pagina de facebook a Primăriei, numele și povestea, pe scurt, a acestor ploieșteni care reușesc, prin izbânzile lor, să ne facă mândri că, împreună, suntem contemporanii acestor vremuri.
Astăzi, ALEXA TUDOSE
În prezent, studentă la Oxford, fosta elevă a Colegiului Național I.L.Caragiale din Ploiești este cunoscută, pretutindeni, ca ”românca de aur la Informatică”.
Palmaresul său este unul greu de egalat: de trei ori premiată la Balcaniada de Informatică, este singura fată din istoria acestui concurs care a obținut medalia de Aur.
Premiile obținute la Olimpiada Națională au venit în fecare an, ca o recunoaștere pentru pasiunea și efortul depus: 6 medalii de aur, dintre care 3 pe poziția I.
Pe plan international, Alexa a câștigat nu mai puțin de 16 medalii: Argint la Olimpiada Internațională din Singapore (2020), Aur și Argint la Balcaniadă (2018 și 2019), Aur, Argint și Bronz la Shumen International Autumn Tournament (2015 – 2019), Argint la Olimpiada Internațională pe echipe de la Moscova (IOIT 2019), în calitate de leader, Aur, Argint și Bronz la Romanian Master of Informatics (2016-2019), Aur la la MGS Cup Belgrade (2014, 2017) și Aur la Olimpiada Balcanică de Juniori (2016)”.

Verifică şi

Parapet de beton de 1.5 km montat pe DN1 la Sinaia

Primăria Sinaia  împreună cu CNAIR a montat azi dispozitive de beton pentru creșterea gradului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *